Васил Иванов в Канал 3 – коментар на Дарина Сарелска

Топжурналистът Васил Иванов се присъединява към екипа на Канал 3, съобщават от там. Разследващият журналист, който има стотици горещи репортажи и предавания в дългата си практика, ще продължи да задава неудобни въпроси, да преследва самозабравили се управници, чиновници и бизнесмени, които нарушават закона, злоупотребяват с власт и забогатяват на гърба на обикновения човек.

„Канал 3 покани Васил Иванов в екипа си, защото той е един от най-силните разследващи журналисти в България. Тук той ще има пълната свобода да работи. Да разкрива злоупотреби и да се опитва да промени съдбата на хората, които страдат от тях. Подаваме ръка на Васил в момент, в който много други медии се уплашиха да го направят. За кадърните журналисти, за тези, които търсят истината, не трябва да има прегради да работят“, заяви управителят на Канал 3 Ива Стоянова.

„Благодаря на Канал 3 и Ива Стоянова за това, че ми подадоха ръка и не се изплашиха. Много други големи медии, наричащи себе си независими, само в рамките на ден, се отказаха, въпреки че сами ме потърсиха с предложения за работа. От разговорите ми с Ива Стоянова се убедих, че Канал 3 е мястото, където ще мога да върша най-добре това, което умея – да показвам без притеснение корумпирани управници и всякакви други крадци, които богатеят на гърба на народа. Схемите и далаверите им, ще виждате често по Канал 3“, каза Васил Иванов.

Васил Иванов има 14 години стаж в Нова телевизия, която напусна през април заради спряни негови разследвания. Преди това е работил 10 години в радио Експрес. Васил Иванов стои зад поредица ключови разследвания.

Носител на редица отличия, сред които престижната награда „За свободата и бъдещето на пресата“, известна още като „Европейският Пулицър”. Година по-рано, отново в Германия, с тази награда бе отличена руската разследваща журналистка Анна Политковская. Американското посолство го отличи с приз, който се присъжда от Държавния департамент на САЩ за принос към свободното слово. Връчен му е лично от посланика на специална церемония в посолството на САЩ у нас.

Васил е носител на голямата награда на СБЖ неколкократно, както и на призове на Министерството на правосъдието за заслуги в борбата с корупцията. Министерството на вътрешните работи го отличава с наградата „Полицай на годината“, въпреки че не е служител на МВР.

Тази година получи медиен Оскар за цялостен принос в развитието на журналистиката от VIP Media Awards.

Очаквайте разследванията на Васил Иванов от новия сезон по Канал 3.

Той ще очаква вашите сигнали на vasil.ivanov@kanal3.bg.

В профила си във фейсбук Васил Иванов написа:

„Отивам да правя разследвания, точно както съм ги правил и досега. Без компромис, независимо за кого е дошъл сигнал. И ако някой ми налага цензура, както стана в Нова тв., вече показах какво правя – тръгвам си. И още: от всички места, на които ме бяха поканили си отмениха поканите в рамките на 1 ден. Медии и продукции, славещи се като независими. Приятели от тези места, които ми звъннаха с неудобство да ми кажат, че поканите им отпадат ми обясниха, че „съветът“ идва от „най-високо място“. Та затова не съм в тези „независими“ медии и продукции.

Само Канал 3 и шефката им Ива Стоянова явно имаха мъжеството да поемат риска и да ме поканят да работя при тях. Естествено при моите условия – без цензура и компромиси…“

В петък Нова тв съобщи лаконично, че се разделя с досегашната шефка на новините Дарина Сарелска. Васил Иванов обвини именно нея в цензура, когато напусна медията.

Сарелска пък тогава го нарече „развалина от зависимости“. Тя не подмина темата за назначението и без да назовава имена коментира във Фейсбук – „Накрая марионетката винаги отива при своя кукловод. Маските падат! Лято е :)“. Вероятно това е в резултат на слуховете, че телевизия Канал 3 е свързана с Делян Пеевски.

Коментари (0)

Публикувано в на 15 август 2017 г.