Въргала пуска сериал „Шменти капели легендата“ по ТВ7 с онлайн видео и снимки

Въргала пуска сериал „Шменти капели легендата“ по ТВ7

Влади Въргала обяви кастинг за тв сериала „Шменти капели легендата”. Продукцията ще се завърти скоро по ТВ7.

Сюжетът обхваща голям исторически период – от времето на царска България през комунизма чак до наши дни. Застъпени са всички куриозни случаи и изменения, които са се случвали тогава и сега.

Въргала разказа, че по сагата работят няколко режисьора, не само той, както и няколко екипа. Наели са няколко студиа, в които сега се строят мащабните декори. Те са доста сложни за реализация, тъй като пресъздават периода от началото на 30-те години на миналия век чак до наши дни.

Въргала разказа и още, че актьорите за главните роли са вече набелязани. Прави се кастинг за второстепенните. Кандидатите трябва да са свободни за снимки през март, април, май и юни. Кастингът ще се проведе на 21, 22, 23 февруари. Условието е актьорите да нямат обвързващи договори с телевизии. „Много актьори са подписали подобни документи- коментира наболелия проблем Влади. – Плащат им като на слуги, а работят къртовски.“

Затова и той има изискване към актьорите, на които ще повери второстепенните роли, и те не трябва да имат сключени контракти с медии. „България има 3 доказано добри неща – актьорите, режисьорите и операторите“, смята той. Според него сценарият на тв варианта на „Шменти капели легендата“ е изключително сложен откъм реализиране, сюжетът времево е обхватен, но пък ще развълнува и трогне зрителите.

Влади разказва, че още преди осем години, успоредно с идеята за игрален филм, мисли вариант и за телевизия. Преди повече от година пък признава открито, че сериалът е исторически, обхваща 3 епохи. Но не смята, че е нужно да се впуска в конкуренция с останалите 2 продукции, които се чакат и които са пак на историческа тема – еврейската сага „Недадените“ по БНТ и сериалът на Евтим Милошев и Любо Нейков „Дървото на живота“ по ТВ7. Убеден е, че и трите сериала ще са добри, за да може и публиката да получи най-доброто.

За тв варианта на „Шменти капели“ се търсят актриси между 23 и 60 години или актьори между 30 и 60. Нужно е да пратят кратка автобиография, телефон и e-mail за контакт, снимка в близък план (портретна снимка) и снимка в цял ръст на e-mail egendatafilm@mail.bg От продукцията обещават, че на одобрените за кастинг, ще звъннат лично до четвъртък или ще им пратят мейл.

Инфо: Агенция Дартс нюз

Коментари (0)

Публикувано в на 19 февруари 2013 г.