Вадят ДС картона на Инджев по „Нова“, разгневен е (+видео)

Първо в „На инат”: Иво Инджев съобщи името на новата си книга – „Течна дружба”

Тази вечер Марк О’Селски е поканил Татяна Дончева

Иво Инджев поднесе поредната новина в студиото на вечерното шоу „На инат” – в понеделник е дал за печат новата си книга, а заглавието е избрал след дълги колебания. В крайна сметка, книгата ще се казва „Течна дружба” и е посветена на митовете за „вечната” дружба между България и Русия – митове, които авторът се опитва да анализира и разбие. За разлика от предната му творба обаче, в тази президентът Първанов вече не е главен герой, обясни журналистът.

Преди това се разигра лек словесен сблъсък между него и триизмерния водещ. Инджев обвини Марк О’Селски, че хвърля прекалено много къчове, питайки го как от агент на Държавна сигурност през комунизма внезапно е станал радетел на демокрацията след 10 ноември.

В ефир беше показано картончето на Иво Инджев от ДС, където пише, че агент „Ивайло” е снет от отчет чак през 1989 г. и до тогава е работел за службите. Иво Инджев заяви, че не желае да коментира, но беше контриран от Марк с думите: „Всеки си носи биографията на гърба и никой не може да се скрие от миналото си”.

Инджев обаче не скри, че се е наложило да бъде сътрудник на ДС, за да получи работа като кореспондент на БТА в Бейрут навремето.

„Отказвам заради тази моя постъпка, която вече съм признал и обяснил, непрекъснато да бъда хвърлян в калта толкова години. Направил съм и много по-стойностни неща, а в медиите все за другото ме питате”, разгневи се той. По-късно, в края на разговора, призна, че магарето го е изкарало от равновесие и е мислел да напусне студиото. Не го е направил, за да не стане за смях.

Марк О’Селски обаче бе категоричен, че именно в такива откровени интервюта човек може да застане открито пред зрителите и пред въпросите, които си задават за него, за да обясни своите тези и мотиви: „Точно в това интервю аз разбрах за теб много повече, отколкото изобщо бих могъл”,  заяви Марк.

На 30 март той е поканил една дама с много прякори – „поразяващата уста”, „врагът с партиен билет”, „вечната госпожица”, „бултериерът на социалистите”.

Преди да стане политик, тя е била юрист и прокурор, защитавала е и Левски и ЦСКА, била е адвокат на Светия Синод и на Мултигруп.

В сряда вечер гост в „На инат” ще бъде Татяна Дончева, която ще разкаже колко струват принципите в политиката, има ли движение в нейното „Движение 21” и как се вписва то в политическия пейзаж в момента, смята ли и под каква форма да участва в президентските избори.

Скандал в ефир в На инат с Иво Инджев 29.03.11 (цялото предаване)

Коментари (0)

Публикувано в на 30 март 2011 г.