В Сердика Център тече гурме фестивал: идваш – хапваш!

Ути Бъчваров разкрива тайните на приготвянето на  тапаси в уникално шоу

В събота гощават млади готвачи, в неделя – искаш ли шоколадово суши?

На  28.10.2010, от 17 ч. в Сердика Център Ути Бъчваров ще приготвя тапаси на живо. Кулинарното шоу е част от седмицата, посветена на гурме културата в Сердика Център от 25.10 до 31.10.2010.

Ути Бъчваров, най-колоритният майстор готвач в България, заедно с Андрей Стоилов, съучредител и заместник председател на българската асоциация на професионалните готвачи и главен готвач на хотел „Метрополитън София”, ще покажат тънкостите на приготвянето на тапаси.

По време на изключителното по рода си гурме шоу гостите на Сердика Център ще имат възможността да се убедят в превъзходния вкус на специалитета, да получат ценни кулинарни съвети от тях, както и да вкусят от италианските сладкиши Gelati и отбраните вина на Vinello.

В гурме фестивала със свой специален щанд веригата „Пикадили” ще представи свои изискани кулинарни предложения.

На 30.10 (събота), младите готвачи от кулинарните училища в България ще премерят сили за одобрението на публиката и журито от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). А в неделя е предвидено уникално шоу – приготвяне на шоколадово суши, захарни фигури и ръчно изработени шоколадови бонбони – лично от Елица Божинова, шеф сладкар и член на националния отбор по кулинария.

– Гурме култура – Заражда се във Франция, с дългите семейни обеди, на които хората споделяли храна, мисли, емоции

– Гурме изживяване – гурме абсенс, т.е. гурме на сетивата, за всички сетива

– Гурме общество –  От началото на 2008 г. и в България

Коментари (0)

Публикувано в на 28 октомври 2010 г.