V.I.B – Very Important Bulgarians от България он ер и Блумбърг с онлайн видео и снимки

V.I.B – Very Important Bulgarians от България он ер и Блумбърг

Българи със световно признати постижения се героите в ТВ поредицата V.I.B

Авторската продукция ще се излъчва в събота по Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

Нова авторска поредица – V.I.B (Very Important Bulgarians) – ще представя българи със световно признати постижения в областта на бизнеса, културата, науката, спорта, изкуството и други. Биографичните филми ще се излъчват по Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria. Автор е Биляна Митева, а сред героите в поредицата са не само наши съвременници, но и българи, оставили белег в световната история с работата си дори преди десетилетия.

Първият филм-портрет е посветен на 20-годишния изобретател и предприемач Любомир Янчев, който създаде устройство за интернет контрол на климатици, а компанита му Melissa Climate получи финансиране от 1 милион лева за развитие на чужди пазари. Филмът ще се излъчи на 26 декември от 16.00 часа по Bulgaria ON AIR и от 21.30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Запазена марка на предаването е „V.I.B. щафетата“, в която всеки гост посочва най-значимия за него български бизнесмен, визионер, артист или учен. На него екипът посвещава следващия портрет. В своята V.I.B щафета Любомир Янчев посочи Христо Тенчев, създател на добилата световна популярност видеоигра „Хановете“. Историята на Тенчев зрителите на Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria ще видят в следващото издание.

Предаването V.I.B търси ново значение на абривиатурата V.I.P, която през последните години претърпя подмяна на смисъла си в България.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 декември 2015 г.