В „Горещо“ ще е зловещо: гостува пребитият Огнян Стефанов

Журналистът описва в детайли преживения ужас

На 22 септември 2008 година журналистът Огнян Стефанов е пребит с чукове. Тази събота, 17 април от 22:40 часа, в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” той разказва за побоя над него, за комата и възстановяването си след нея, за сайта „Опасните” и за книгата си „Кома”.

В злополучния ден Огнян Стефанов има уговорена работна среща с Евелин Банев – Брендо и адвоката му в столичен ресторант. Поводът за срещата е публикуване на реклама в сайта  frognews.bg и интервю, което журналистът иска да направи.

Излизайки от ресторанта след срещата Огнян Стефанов чува някой да го вика по име и се обръща. В следващия момент върху него се изсипват множество тежки удари с метални предмети. Журналистът си спомня, че Брендо и адвокатът се опитали да му се притекат на помощ:

„Това го чух! Но повече не знам какво е станало!”

Седмици по-късно разбира, че Брендо и адвокатът му са били неутрализирани от друга група нападатели, която е изчаквала острани. Резулатът от това е счупен нос за Евелин Банев и няколко счупени ребра за адвоката.

„При загуба на два литра и половина кръв не се предвижда човек да оцелее!… Това, че аз останах жив, е чиста случайност! Това не е благодарение на това, че те са ме пощадили!” – коментира Огнян Стефанов и споделя мнението на лекарите, според които травмите сочат, че това е било опит за убийство.

„Във филма, в който участвах, героят не умира красиво и патетично! Бях раздробен, бях разфасован, чувствах отвсякъде кръв! Няма нищо героично в това! Не е хубаво човек да умира по този начин – в това съм убеден!… Близките са пред очите ти, тогава, когато се спуска споменатият мрак!”

В резултат на жестокия побой Огнян Стефанов е в кома четири дни. Споделя, че след пробуждането си не е можел да проумее случилото се: „Знаех, че ми се е случило това, но не исках да повярвам!”

Следват много операции, трудно и мъчително възстановяване, ужасни болки: „Аз бях „оттатък” – не е по-страшно, отколкото „отсам”!… На мен ми е трудно да изброя всички щети, но счупванията на двата крака и двете ръце… и на гръбначния стълб са много… И са много тежки!”

Освен болката с пробуждането идват и много въпроси без отговори – кой, защо, защо точно аз… „Човек, ако притежава средно-аналитични способности, не е трудно да се ориентира в подобна обстановка и да си направи съответните изводи… Това не ти дава право да сочиш с пръст и да казваш: „Този ме поръча! Този ме транжира!” За себе си имам някакви отговори… Разбира се, имам някакви съмнения и колебания…”

За съмненията, подозренията, колебанията, разочарованията от „приятели“ и очарованието от възвърнатия живот – Огнян Стефанов в „Горещо“.

„Горещо” – събота, 17 април 2010г., Нова телевизия, този път от 22:40 часа

Видео анонс:

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2010 г.