Учебната година започва с карнавал и хип-хоп танци пред НДК! с онлайн видео и снимки

Учебната година започва с карнавал и хип-хоп танци пред НДК!

НДК става приветствен център за децата в първия учебен ден

15 септември /четвъртък/, 16.00 часа

Националният дворец на културата и деца и младежи към Фондация АРТИСТ канят всички ученици и родители на празник по случай първия учебен ден.

Тази година първият учебен ден ще бъде посрещнат по нетрадиционен начин. Без досадни речи, без официални церемонии, а… с много приказки, музика и танци. Специално изготвената за целта програма, наречена „Приказно учебен ден” ще забавлява както учениците, така и техните родители.

Пищно карнавално шествие с гигантски кукли на приказни герои ще открие програмата точно в 16 ч на главния вход на НДК. След това събитието ще продължи вътре в Двореца на културата, като ще бъде представена пиесата „Вълшебната стая” с участието на млади артисти от Дом за деца лишени от родителски грижи „П.Р. Славейков” в сътрудничество с професионални актьори.

В програмата са предвидени много забавления и танцувални уоркшопове както за малки, така и за големи. Четири часа, в които ще се пренесете във вълшебния свят на приказките, митовете и легендите и лудите танци.

ПРОГРАМА на „Приказно учебен ден”:

–      16 ч – Карнавално шествие пред главния вход на НДК

–      16:30 ч – Спектакъл „Вълшебната стая”. Дали вълшебната стая лети, или има нещо друго, което я прави специална. Ще се проведе във фоайето на НДК.

–      17:30 ч – Творческа работилница с участието на приказните кукли от Карнавалното шествие и зрители-ентуасиасти.

–      Топчо – артист – Интерактивно разиграване на популярни детски приказки. Игри, викторини и „миг слава” – за млади таланти сред публиката.

–      18:30 ч – Карнавално шествие с кукли пред НДК.

–      19 ч – Митът Пигмалион. Следите. – невербален спектакъл, в който са съчетани пантомима, музика и танци.

–      19:30 ч – Хип – хоп уроци, последвани от етно уроци – Реми, Марта и Стела ще демнонстрират лесни танцови стъпки и движения. Всеки желаещ ще може да се включи.

–      20 ч – тържествено закриване на програмата.

Заповядайте, за да разберете кое е приказното на този първи учебен ден и защо ще искате всички учебни дни да бъдат като него. Доведете ваши близки и приятели дори вече да не сте ученици, за да си припомните колко палави сте били като деца.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.