Учат софиянци на аборигенско изкуство – виж красотата!

Открит урок по аборигенско изкуство

През втората седмица, посветена на аборигенското изкуство, галерия Art Eternal (ул. “Димитър Моллов”, 28Б) ще бъде отворена за всички желаещи да се докоснат отблизо с древните технихи на аборигенските художници.

В делничните следобеди до 23 април Тодор Велин ще посвети вниманието си на учениците от Художествената гимназия в София, които ще получат открит урок по аборигенско изкуство и ще си тръгнат от галерията със своята първа картина, нарисувана с изразните средства на аборигените. Всички ученици ще получат грамоти и интересни подаръци от галерия Art Eternal.

Следващата покана за среща с аборигенското изкуство галерия Art Eternal отправя към всички дами, които имат желание да оцветят и украсят дома си в духа на далечната и приказна Австралия. На тях през идния уикенд Тодор Велин ще им покаже как да украсят съдовете и пространството си вкъщи. Специалният курс е отворен за всички дами, тъй като изкуството не познава граници. Арт срещите ще се провеждат от 13:00 ч. до 17:00 ч. в събота и неделя (24 и 25 април), в галерия Art Eternal. Художникът обещава, че всяка една от присъстващите дами  ще се прибере вкъщи заредена и спокойна, отърсила се от злободневните проблеми – с късче от Австралия, със свое собствено творение, за спомен от урока по аборигенско изкуство.

Другите млади таланти, които ще попият нови знания за аборигенското изкуство в компанията на Тодор Велин, са учениците от Приложното училище в София. Те ще бъдат специални гости на галерия Art Eternal на 27 април.

Всички необходими материали за предстоящите открити уроци по аборигенско изкуство ще бъдат осигурени от галерията.

Картините на Тодор Велин могат да бъдат разгледани, а историите в тях – преживени, в галерия Art Eternal до 30 април, когато приключва кампанията „Седмици на аборигенското изкуство”.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 април 2010 г.