Участниците в „Големият кеш” не знаят елементарни неща с онлайн видео и снимки

Участниците в „Големият кеш” не знаят елементарни неща

Въпроси за третокласници трупат грешни отговори в „Големият кеш”

„На кой остров е родена древногръцката поетеса Сафо?” се оказа най-трудният въпрос във викторината „Големият кеш”, получил най-много грешни отговори от старта на играта през септември до сега.

„Големият кеш” е sms викторина, в която всеки може да се включи на кратък номер 500, за да изпробва знанията и късмета си.

Оказва се, също така, че има участници, които се затрудняват да отговорят на „Как се казва мъжкият на сърната?”, както и да довършат поговорката “На гол корем, чифте…”.

Други кандидати за „големия кеш” дават грешни резултати на въпроса „Кой е настоящият президент на Република България?” или пък „Къде се намира прочутата наклонена кула?”.

Грешни отговори има дори на питането „Коя е столицата на България”, както и на по-сложните: „Какво обезвреждат сапьорите?”, „От кой род е хан Аспарух?”, „Какво изучава науката кинология?”, „Коя мъжка дреха отпред е мини, а отзад е макси?”.

Все пак общият процент на грешните отговори във викторината е не повече от 7-8 %, а повечето участници се справят блестящо с въпросите, което им гарантира участие както в ежедневните тегления за 15 000 лева, така и в месечните за 100 000 лева.

Всеки може да се включи в sms викторината на кратък номер 500, за да тества общата си култура и да спечели пари, като отговаря правилно на зададените чрез sms въпроси. Само един верен отговор в „Големият кеш” дава право на участие в ежедневния жребий за 15 000 лева, а пет верни отговора гарантират присъствие в месечния жребий за 100 000 лева. Водещият Ники Кънчев обявява печелившите наживо всеки ден от 17:25 часа по Нова телевизия.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2009 г.