Участници в X Factor 2013 – снимки и биографии

МОМИЧЕТА – ментор Заки

Теодора Тодорова Цончева
22 години, гр. Пловдив

Теодора вярва, че човек се ражда певец, и не му е нужна диплома, за да сбъдне мечтата си. Затова обича да казва, че пее от бебе. Зад гърба си има сериозни музикални традиции – майка й, баба й и леля й са пианистки. Участва в X Factor за втори път, след като в първия сезон не успя да стигне до големите концерти. Освен певица, Теодора е и инструктор по латино танци.

Нелина Людмилова Георгиева
16 години, гр. Казанлък

Нелина се занимава с музика от една година. Има брат музикант, с когото са искали да направят дует. Като малка е печелила конкурса „Мини мис царица роза“ в родния си град Казанлък. Определя себе си като емоционална и самокритична. Адреналинът от сцената на X Factor я вдъхновява и тя е готова за всички предизвикателства по пътя към мечтите си.

Ана-Мария Александрова Янакиева
15 години, гр. София

Ана-Мария е най-малката участничка, която успя да разплаче журито с изпълнението си. Заради нея продуцентите направиха изключение с правилата на шоуто и й позволиха да продължи напред. Занимава се с музика от 6-годишна, а талантът и харизматичното й излъчване не остават незабелязани. Ана-Мария е стипендиант на фондацията на Димитър Бербатов. Музиката е голямата й страст и се надява, че Х Factor ще й помогне да сбъдне най-голямата си мечта – да направи дует с Бионсе.

Таня Димитрова Димитрова
21 години, гр. Бургас

Още с излизането си на сцената, Таня едновременно провокира с външния си вид и спечели публиката с изпълнението си. Занимава се с музика от малка. Учила е „Връзки с обществеността“, но прекъсва, за да може да се посвети на музиката. В момента приятелят й също е музикант. Атрактивна и с положително отношение, Таня обещава, че ще даде всичко от себе си и е готова на саможертви, за да стигне колкото е възможно по-напред в X Factor.

МОМИЧЕТА – ментор Саня

Мартин Борисов Котрулев
24 години, гр. София

Мартин веднага спечели журито с чаровната си усмивка и емоцията, която носи на сцената. Признава, че се опитва да интерпретира всяко изпълнение, да изрази чувствата си и да ги предаде на публиката. Завършва специалност „Кларинет“ в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Най-щастливият му момент в живота е когато за първи път излиза на сцената. Предпочита рок музиката, а любимият му изпълнител е Майкъл Бубле.

Атанас Василев Колев
16 години, гр. Варна

Атанас е баскетболист от „Черно море“ (Варна). Освен любовта към оранжевата топка, носи в себе си и още един талант – да пее. На сцената на X Factor той изпълни песента на американския рапър с виетнамски и ямайски корени Tyga – „Molly“, и бързо спечели одобрението на журито. Признава, че за него музиката е по-скоро хоби, а мечтата му е да учи в Америка и да се занимава с баскетбол. Пише текстове, а понякога дори сам създава инструментала. Освен спортен хъс, Атанас притежава и още едно спортно качество – не обича да губи.

Иван Емилиянов Радуловски
24 години, гр. Русе

Иван вече има зад гърба си близо 50 песни лично творчество и сериозен брой фенове в You Tube. Още като малък пее в детски хор. Работил е в Дания и е бил на бригада в Америка, където пее и усъвършенства гласа си. Талантът му е безспорен, а излезе ли на сцената, веднага се отличава със сценичното си поведение и актьорски заложби. Освен музикалния талант, Иван определено притежава и бизнес нюх – успява сам да събере пари и да си купи собствен автомобил.

Георги Петров Арсов
19 години, гр. София

Занимава се с музика всеки ден, навсякъде и по всяко време. Неслучайно е известен с прякора „ходещата китара“ – просто защото рядко излиза без нея. Още с появата си на сцената на X Factor, направи впечатление с таланта си, но и с приликата си с победителя от първия сезон Рафи. Предпочита обаче да не го сравняват с никого, а да бъде себе си. Тази година той е приет в университета по музика Бъркли в Бостън, но поради финансови причини не заминава. Затова ще учи в НАТФИЗ и ще развива актьорските си умения. Песента, която изпълни пред журито, бе посветена на момиче и бе израз на неговото откровение към нея. Вярва, че да си различен понякога е поза -затова предпочита да бъде себе си.

ДУЕТИ И ГРУПИ – ментор Мария Илиева

Александра и Владислава Димитрови
17 години, гр. София

Те са екзотични, експресивни, с чувство за хумор и двойно повече енергия -близначките Александра и Владислава. Занимават се с музика от 6 години. Учат поп и джаз пеене в Национално музикално училище „Владимир Пипков“. Винаги са се състезавали индивидуално до момента, в който осъзнават, че силата им е да са заедно. Влади ходи на салса, а Алекс на фитнес. Едновременно с това посещават уроци по актьорско майсторство и искат да учат в НАТФИЗ. Най-щастливият момент в живота им е бил, когато трансплантират бъбрек на майка им в деня на рождения им ден. Сега двете са решени да открият X Factor в себе си и да докажат, че две е винаги повече от едно.

Глория и Яница Василеви
20 години, гр. Сливен

Музиката е неизменна част от живота и на другите сестри-близначки в шоуто -Глория и Яница. Майка им е била певица, а баща им – бас китарист. Двете свирят на пиано от 7 години и често участват в музикални конкурси. Обичат да изпълняват песни на Риана и Анастейша. Яница обича да тича и ходи на фитнес, а Глория признава, че е обвързана. В момента са студентки, като не крият, че понякога се разменят на изпити. За първи път се явяват на кастинг именно на сцената на X Factor. Двете споделят, че много често говорят едновременно и се допълват, но като характери са доста различни.

ГРУПА „LOLLIPOP“

Христина Петкова Живкова
18 години, гр. София

Христина е само на 18 години, но вече има сериозен артистичен опит зад гърба си. От 6-годишна ходи на индивидуални уроци по пеене, солфеж, пиано, танци и актьорско майсторство. Харесва поп и джаз. Не обича да подражава на никого и може да изпее всяка песен с чувство и по свой собствен начин. За нея е важно човек да бъде естествен и винаги себе си.

Ива Ангеличева
17 години, гр. Велико Търново

Ива пее от 5-годишна. През годините е участвала в много фестивали и конкурси както в България, така и в чужбина. Най-яркият й спомен е когато цяла зала в Молдова става на крака, за да пее заедно с нея. Получава награда на франкофонски фестивал, което й отрежда участие в европейско издание на конкурс в Амстердам.

Мария Стойнова
17 години, гр. Пловдив

Мария се занимава с музика от 7-годишна, а от 4 години – и с лека атлетика. Признава, че влага много емоция и страст във всичко, което прави, и безспорно се отличава със собствен стил. Има сестра, която живее в Америка, а мечтата на Мария е да учи именно там.

Капка Живкова
17 години, гр. Шумен

Израснала в семейство на музиканти, Капка се занимава с музика още от детската градина. Тя учи, пее и работи едновременно. Вярва, че всеки стил музика трябва да се уважава. Участвала е в майсторския клас на любимата си Мария Илиева, както и в международни фестивали и конкурси, откъдето си е тръгвала с много награди. Чаровната й усмивка е сред първите неща, с които спечелва публиката.

ГРУПА „THE NEW WAY“

Минко Димитров
21 годинии, гр. Пловдив

Минко се занимава с музика от 16-годишен. В момента учи поп и джаз пеене в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Стиловете, които харесва, са поп, soul и R’n’B. Паралелно с музиката, работи и като фризьор. Старае се да не помни лошите неща и се опитва винаги да продължава напред с вяра и оптимизъм.

Светослав Евгениев Георгиев
19 години, гр. Варна

Само до преди десет години Светослав се занимава с футбол. Истинската му страст обаче е музиката – от 15-годишен свири на китара, като се учи напълно сам. Предпочита рок, поп…и музика, която завладява с текстове и звучене. Младият чаровник впечатли журито, а песента, която изпълни, беше посветена на бившата му приятелка, с която се разделя заради изневяра. Има татуировка с името на майка си.

Симеон Йовчев
16 години, гр. Шумен

Симеон е един от най-малките участници. Занимава се с музика от 8 години и мечтата му е да продължи да се развива в тази област. Участвал е на много музикални фестивали, печелил е редица награди в България и чужбина. Признава, че има желание да се бори до край и да спечели X Factor. Обича колите и кара картинг. Играе баскетбол, футбол и волейбол. Обича да излиза и има много приятели, всички от които ще го подкрепят по пътя към победа в шоуто.

Александър Люцов
18 години, гр. Велико Търново

„Каквото съм аз, не е никой друг“ – това казва Александър, добавяйки, че именно чрез музиката изразява своята същност. Мечтата му е да направи дует с Графа. Свири на китара и е вегетарианец. Трудно се впечатлява от момичета и рядко ходи по дискотеки.

Признава, че е загрижен за околната среда и обича да прави психоанализа на хората, като често си задава въпроса „Какво радва другите?“.

Според Сашо, за да спечелиш X Factor не е достатъчен само талант, трябва да имаш и излъчване.

Мъже и жени над 25 – ментор Любо

Жана Бергендорф
27 години, гр. София

Жана е музикант по душа. Специфичният й глас и характерен стил бяха малка част от нещата, които впечатлиха журито и зрителите. Занимава се с музика от 6-годишна. Участвала е в X Factor в Дания и в продължение на 6 години е била певица в Южна Корея. Именно там се запознава със съпруга си, от когото има 3-годишен син Леон. Надява се X Factor да й донесе само положителни емоции и този път да стигне до финал.

Людмила Йовчева
62 години, гр. Котел

Людмила е най-възрастният участник във втория сезон на X Factor. Пее на турски, руски, испански, френски, арменски, грузински и украински. Като малка е била в кома в продължение на 3 дни, а когато е била на 18 години е пяла на Юрий Гагарин. Людмила има изключително чувство за хумор и е безспорното доказателство, че за таланта няма възраст.

Пламен Миташев
28 години, гр. София

Макар че е учил ядрена енергетика, Пламен влага цялата си душа в музиката. Живее с приятелката си, с която са заедно от 8 години. В момента работи в сферата на високите технологии, но мечтата му е да прави собствена музика… и да стигне, колкото се може по-напред в X Factor.

Виктория Куприна
27 години, гр. Кисельовск

Виктория Куприна, или накратко Вика – родена е в Сибир, но своята музикална кариера развива в Москва, където завършва музикален университет. Любовта й към музиката се заражда още като малка. Много често участва в конкурси и фестивали, където категорично печели първите места. В България среща голямата си любов, за когото впоследствие се омъжва. Мъжът й я нарича „сибирско чудо“. С участието си в X Factor Виктория съвсем скоро ще сбъдне една от най-големите си мечти – да пее пред българска публика.

Коментари (0)

Публикувано в на 2 октомври 2013 г.