UNC на живо срещу Канзас: Актуализации и анализ на шампионата на NCAA

дълг…Крис Крейтън / Getty Images за Adidas

Кънектикът и Жените от Южна Каролина дефилираха в мача за титлата В Минеаполис и между другото те не печелят нито цент от NCAA, който могат да похарчат за стипендии, спортни съоръжения или други разходи.

Но отборите на Канзас и Северна Каролина можеха да спечелят поне 10 милиона долара за своите лиги през последните няколко седмици в шампионата за мъже в понеделник.

С многомилионна заплата в мъжкия турнир от Дивизия I, треньорите по баскетбол при жените и техните сътрудници, мениджърите смятат, че има повече възможности за инвестиране в мъжки отбори вместо в женски отбори, които не получават пари директно от NCAA. Те са едни от най-добрите в страната.

Дисбалансът във финансовите договорености на NCAA съществува от десетилетия, като асоциацията предоставя „единици“, които с течение на времето се превръщат в милиони долари, когато отборите посегнат и напреднат към мъжкото събитие.

Сега бъдещето на компютъра е обект на интензивен дебат в областта на колежанския спорт, който, след като получи по-добри съоръжения и удобства от атлетите, които се състезаваха в мъжкото състезание миналата година, привлече обществен протест и контрол на Конгреса. NCAA предприе действия през последната година за подобряване и подобряване на условията на състезанието за жени; Тази година например асоциацията за първи път използва своето лого „Мартенска лудост” за състезанието при жените.

READ  Леонардо дел Векио: италиански милионер и собственик на Ray-Ban умира

Но тези промени ще бъдат относително близки до потенциалните промени в платежната система на NCAA.

Тара Вандервейр, която спечели три национални шампионата като треньор на жените на Станфорд, каза: „Наистина искам да направя промени, трябва да имам същата структура на звената. Искам да кажа, харесвам публиката. Харесвам идентичността“.

Но той добави: „Всъщност мисля, че това е телевизор и е единична система. Когато това се случи, знаем, че е сериозно.

Президентът на NCAA Марк Емерт отказа да каже миналата седмица дали подкрепя реорганизацията, но каза, че е „важно“ училищата, управляващи асоциацията, да обмислят промените. Поне една комисия на NCAA разглежда въпроса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.