Удивявайте се от човешкото тяло по Da Vinci

Da Vinci – програмни акценти април 2018

 

Премиера

Операция „Ох!“

27 април 2018 г. в 17:05 ч. – Всеки петък (двоен епизод)

Колко е часът? Време е за „Операция „Ох!“! Запознайте се с двама умни и забавни лекари-близнаци, Крис и Ксанд ван Тулеке! Те пътешестват из медицината и биологията, за да ни покажат как точно функционира нашето невероятно и удивително тяло и какво се случва, когато то не функционира както трябва! Те наблюдават операции и се срещат с реални пациенти в болницата. Те виждат счупени кости и странни ситуации. И правят експерименти един върху друг. Някои от тези експерименти са наистина „Уау“! Вижте сами! Те дори откриват неща, които не са знаели преди това. Знаете ли, че кихането се извършва през устата? Не, наистина!

Гледайте Da Vinci Kids всеки петък в 17:05 часа от 27ми април. От странното до невероятното – време е да научите от какво всъщност сте направени!

 

Месечни акценти

Удивявайте се от човешкото тяло!

Всяка седмица през април

Да се настроим на вълна физика! Време е да го раздвижим, разклатим, огънем, тестваме и дори да надзърнем във вътрешността му, защото този месец по Da Vinci ще се фокусираме върху човешкото тяло. Ние често забравяме какво невероятно и удивително творение е то, докато нещо не се обърка. Сега ще можете да го видите в светлина, в каквато не сте го виждали досега! Гледайте в „Операция „Ох!“ как лекарите и еднояйчните близнаци Крис и Ксанд ван Тулеке изследват невероятния свят на медицината и биологията от Oх! до Уау! Напрегнете мозъка си с илюзиите и загадките в “За ума“. Научете някои полезни съвети от най-добрите в „Спортна лаборатория“, където си дават среща спортът и медицината. И се пригответе да живеете 104 години със страхотния документален филм „Вечна младост“. Смятате ли, че наистина можете да достигнете тази възраст?

От странното до невероятното – гледайте Da Vinci всяка седмица през април, за да научите от какво всъщност сте направени. Удивявайте се всеки ден!

  • „Операция „Ох!“– всеки петък в17:05 ч.(двоен епизод)
  • „Вечна младост“ – на26.04 в 22:00ч.
  • “За ума“ – от понеделник до срядав 18:30 ч.
  • „Спортна лаборатория“ – от понеделник до петък в13:10ч.

 

Тайните на мозъка – продължаваща поредица

От 25-ти март, всяка неделя в 23.00 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 март 2018 г.