Ударени от гръм, премазани и прегазени в „Невероятно оцеляване“ с онлайн видео и снимки

Ударени от гръм, премазани и прегазени в „Невероятно оцеляване“

Ексклузивна премиера на 8 – 23 февруари по Viasat Explorer
Невероятно оцеляване
Оригинално заглавие: Against All Odds
Държава: Великобритания
Година: 2007

Авторите на поредицата анализират и пресъздават истории на хора, оцелели при катастрофи, след падане от огромни височини или след като са били покосени от гръм. Ще научим какво става, когато се случва очевидно невъзможното, и ще осъзнаем безкрайните възможности на човешкото тяло да превъзмогне какво ли не.

Епизод 1: Водач на снегоход е изваден от ледено езеро. Сърцето му е спряло. Жертва на автомобилна катастрофа изпада в кома, системите за поддържане на живота са изключени, но при все това тя оцелява. По време на извършвана за първи път операция хирурзите предизвикват клинична смърт, но пациентът си спомня подробно всичко случило се. Всички тези хора поставят на изпитание общоприетите медицински постулати, завръщайки се от отвъдното. За да разберем как става това, са нужни криминологични изследвания, защото единствено науката може да разгадае мистерията на тяхното оцеляване.

Епизод 2: Играч на голф е ударен при 10-ата дупка и сърцето му спира. Планинарка се крие от буря под дърво, но е покосена на земята, без да може да диша. По време на започнала изневиделица зимна буря веригата на шейната се впива във врата на пързалящия се с нея. И тримата оцеляват, след като са ударени от гръм. В епизода е анализирана науката, обясняваща тези невероятни случки, които са по-странни от художествена измислица.

Епизод 3: Скиор е настигнат от лавина и остава погребан под снега. Строителен работник е затрупан под 1,5-метрова купчина при срутване и престоява така 15 часа. Водолаз се оказва заклещен на дълбочина 300 м в подводна пещера в малък въздушен джоб. Всички те оживяват. В епизода е анализирана науката, обясняваща тези невероятни случки на оцеляване въпреки всичко.

Епизод 4: Автомобилен състезател губи и двата си крака, след като катастрофира със скорост от 320 км/ч. Гръбначният стълб на тринадесетгодишно момче на колело е прекършен при врата, след като го блъсва кола. Юноша оцелява в продължение на осем дена без храна и вода, приклещен в разбития му автомобил. Епизодът представя по какъв начин тези хора оживяват въпреки всичко, а също и как науката обяснява това.

Епизод 5: Парашутът на извършваща скок от самолет не се отваря и тя пада с 80 км/ч. върху паркинг. Реактивен самолет избухва на височина от 10 км – една от стюардесите изхвръква и се понася с главоломна скорост към земята. Парапланерист е всмукнат от окото на буря и издигнат на 6 км в небето. Всички тези хора оцеляват. В епизода е анализирана науката, обясняваща тези невероятни случки, които са по-странни от художествена измислица.

Епизод 6: Алпинист се спасява, след като успява да отмести тежаща 225 кг скала. Майка събира всичките си сили и като по чудо повдига кола, под която е заклещен синът й. Пожарникар мята във въздуха огромна греда, за да се измъкне от горяща сграда. В епизода е анализирана науката, обясняваща тези невероятни случки, които са по-странни от художествена измислица.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 януари 2012 г.