TV7: Проф. Яръмов източва здравната каса и плагиатства

Тумори в българското здравеопазване

Раково болен пациент умира, след като е платил 2200 лв. за операция, която по принцип се поема от Здравната каса

Разследване на топ-репортера на ТV7 Диляна Гайтанджиева показа шокиращи нарушения в лекарската практика на бивш началник на Клиниката по хирургия в Александровска болница, доскоро оглавявал и Катедрата по хирургия към Медицинския университет в София.

Проф. Николай Яръмов задължава подчинените си да надписват клинични пътеки с цел източване на Здравната каса в размер на 100 хиляди лева само за половин година. По негова заповед се извършва фиктивен прием на пациенти, взимат се пари от болни от рак за консумативи, които след това не са използвани при операциите им. Самият лекар извършва фиктивни операции, с които само утежнява състоянието на пациентите.

След опита на TV7 да получи неговия коментар, проф. Яръмов заяви, че обвиненията срещу него са клевета, че е направил 50 хиляди операции и е написал десетки учебници по медицина. Проверка откри, че част от тях са преписани от други научни трудове, без да са цитирани.

Професорът многократно се опита да спре материала на Диляна Гайтанджиева. В отговор на неговите опити за натиск и скриване на истината, ТV7  продължава разследването си в името на пациентите и в защита на професионализма и честта на достойните български лекари.

Продължение на темата очаквайте и в сутрешния блок на ТВ – „Добро утро, България“ на 7-ми януари.

Повече информация: http://goo.gl/y98YTa

Коментари (0)

Публикувано в на 7 януари 2014 г.