TV7 излъчва на живо смъртта си

На 29 април 2015 г., в 13:06 часа, пиар на телевизия ТВ7 разпрати съобщение – „Опит за спиране на TV7 – на живо по TV7!!!!“.

Присъства частен съдебен изпълнител с опис на имуществото на медията – камери, сървъри. Има деветима полицаи в сградата. Репортери предават на живо събитията и очакват „шалтерът“ на ТВ7 да бъде дръпнат на живо в ефир.

Момчета с анцузи са пред сградата и чакат „да изнасят“. Дългогодишна частна фирма за пренасяне.

Допълнение 13:40 ч – Николай Колев-Босия пристига пред ТВ7 и призовава гражданите да се съберат и да защитят свободата на словото.

В 13:41 ч. хамалите влизат в сградата, за да започнат изнасянето на имущество.

Началникът на 6-то РПУ също е в сградата.

В 13:49 ч. директорът на ТВ7 Кирил Благоев обяви, че в момента се изнася техника описана в 130 позиции. Но той е категоричен, че медията няма да спре излъчване. В списъка е и сървърът на медията, където е целият архив.

В 13:52 иззеха всички камери, излъчвали „Къртицата“ и „Музикална академия“.

Друг необявен директор на ТВ7 обяви в 13:52 часа, че се изземат компютри, на които има информация на стойност десетки милиони долари. Тази информация не е обект на изземане. Ако бъдат иззети настоящите компютри, медията може да прекъсне до осигуряването на нови.

В 14:05 ч. журналистите от ТВ7 организираха жива верига около сградата, кордонът цели да да запази техниката и излъчването.

Скандалното в случая е, че служител на КТБ – Кристина Димитрова не пожела изземането в медията да се случи по списък. На първи позиции в списъка бяха камери. Представителят пожела, по инструкции непосочено от кого, първо да бъдат иззети „сървърни технологии“. Представителят на КТБ бе заснет и излъчен многократно в ефира.

Гледай на живо: http://tv7.bg/%D0%A2%D0%927-%D0%9D%D0%B0-%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BE_l.7.html

Коментари (0)

Публикувано в на 29 април 2015 г.