ТВ7 е задръстена от филмови премиери: ВИЖ + пълна програма!

Акценти от филмовата програма на ТВ7 за седмицата 7 – 13 юни 2010

7 юни 2010, понеделник
21:00 „Отборен дух“ – премиера
Stick It
Комедия, Германия, САЩ, 2006
Режисьор: Джесика Бендингер
В ролите: Джеф Бриджис, Миси Перегрим, Ванеса Ленгинс

След сблъсък със закона 17-годишната Хейли Греъм е принудена да учи в елитна спортна академия, ръководена от легендарния треньор, грубиянът Бърт Викермам. Бунтовният й дух и остроумните й закачки скоро разтърсват строгото училище, като й спечелват както близки приятели, така и врагове, като открива неочакван съюзник в лицето на новия си треньор. Хейли, Викерман и група елитни спортисти участват във важен шампионат и доказват, че предаността, приятелството и отборният дух са по-важни от правилата, съдиите и резултатите.

8 юни 2010, вторник
21:00 „Анаполис“ – премиера
Annapolis
Романтична драма, САЩ, 2006
Режисьор: Джъстин Лин
В ролите: Джеймс Франко, Джордана Брустър, Тайрийз Гибсън, Джим Парак

Една вдъхновяваща история за борбата на млад мъж с изтощителното обучение в една от най-тежките военни академии в света – Анаполис. Справяйки се с не малко трудности за да сбъдне мечтата си и да бъде приет, Джейк Хюард най-сетне се озовава зад стените на академията. Но между него и надеждите му да стане военен, стои ротният му командир – непреклонният и безмилостен флотски лейтенант Коул. Но скоро Джейк Хюард ще открие, че за някои възможности в живота си заслужава да се бориш…

9 юни 2010, сряда
21:00 „Гражданинът Коун“
Citizen Cohn
Драма, САЩ, 1992
Режисьор: Франк Пиърсън
В ролите: Джеймс Уудс, Джо Дон Бейкър, Джоузеф Болоня, Ед Фландърс

Рой Коун беше жесток гений и прокурор с бъдеще. Първо обвини семейство Розенберг в шпионаж и им осигури смъртното наказание. След това съсипа живота на много хора, като дясна ръка на сенатора Джо Макарти в антикомунистическия лов на вещици през 50-те години, а при управлението на Кенеди се бореше срещу тяхната подкрепа за гражданските права, сприятели се с несменяемия шеф на ФБР – Едгар Хувър и се зае да разбие авторитета на Мартин Лутър Кинг. Рой Коун можеше да създаде или унищожи най-силните хора в Америка само заради удоволствието от лова. Безмилостен, вреден, жаден за власт и ненаситен, за мнозина той бе национален герой, а за много други – национален позор.

10 юни 2010, четвъртък
21:00 „Окончателно решение: „Холокост“
Conspiracy
Драма, Великобринатия, САЩ, 2001
Режисьор: Пиърсън Франк
В ролите: Кенет Брана, Клеър Бълъс, Стенли Тучи, Дейвид Глоувър

Нацистка Германия, 1942 г. Руският фронт е затънал в сняг и кал, а американците са напуснали войната. За първи път поражението се появява като възможен изход. В тази светлина, петдесет високопоставени членове от всички сфери на нацисткото правителство – военни, икономисти, администратори и адвокати, са събрани заедно по нареждане на фюрера, в луксозно имение в Берлин. Срещата им няма да бъде записвана и нищо от обсъжданото в имението не бива да става достояние за външния свят. Задачата, пред която са изправени – да достигнат до решение, окончателно решение, по проблема с евреите. А тяхното решение ще доведе до един от най-ужасните и позорни епизоди в историята на човечеството!

12 юни 2010, събота
07:05 „i-Карли“
iCarly
Комедиен сериал, САЩ, 2007
Режисьор: Дан Шнайдер
В ролите: Миранда Косгроув, Дженет Маккърди, Нейтън Крес, Джери Трейнър

Карли е симпатична тийнейджърка, автор и водещ на домашно интернет шоу – „i-Карли” (Ай Карли). Тя живее с по-големият си брат и настойник – Спенсър, който същевременно продуцира шоуто от импровизираното си таванско студио. Справяйки се с проблемите на собственото си юношество, Карли никога не е имала амбиции да стане известна. Всичко започва съвсем случайно, когато инцидентно е избрана да ръководи училищното шоу за таланти. Тя и нахаканата й най-добра приятелка Сам, превръщат процеса на прослушване в истинско шоу, което приятелят им Фреди записва и качва в интернет беза да им каже. Интересът пред компютрите нараства лавиноообразно, зрителите искат още и още в крайна сметка Карли, със Сам до себе си, превръща започнатото от Фреди в домашно интернет шоу, в което има от всичко за всеки – комедийни скечове, конкурси за таланти, интервюта, готварски рецепти, полезни съвети, лични драми…

18:15 „Ровери на Марс“
Roving Mars
Документален, САЩ, 2006
Режисьор: Бътлър Джордж
В ролите: Пол Нюман, Стив Скуарис, Роб Манинг

От векове човечеството съзерцава с копнеж най-близката планета до Земята – Марс, мечтаейки да изследва повърхността й и да се потопи в мистерийте й. Сега, невъзможното става възможно. „Мисия Марс” изпраща двама смелчаци, които не се боят от смъртта, изследователи с несломим дух и физика – два изключителни робота! През техния поглед зрителите могат да видят Червената планета така, както никога досега! Тази важна експедиция не представлява просто предаване на кадри заснети от планетата. Роверите откриват следи от лед в скалите на Марс – ясно доказателство, че някога по повърхността е текла вода. Още една стъпка напред към отговора на изконния въпрос: „Има ли живот на Марс?”

21:30 „Вечеря с приятели“
Dinner with Friends
Комедия, САЩ, 2001
Режисьор: Норман Джюисън
В ролите: Денис Кеуйд, Анди Макдауъл, Грег Киниър, Тони Колет

Гейб и Керън са семейна двойка кулинарни критици, които преди повече от десетилетие запознават приятелите си Том и Бет. Том и Бет от своя страна, бързо се влюбват и скоро след това се женят. През всичките тези години, двете семейства остават най-близки приятели, прекарали заедно дълги часове на вечеря, в обсъждане на отношенията си, децата и живота като цяло. Докато една вечер Гейб и Керън приготвят вечерята за поредното им събиране, в уречения час се появява само Бет с новината, че съпругът й я е напуснал заради друга жена и двамата ще се развеждат. Не след дълго Том и Бет са принудени да вземат страна в безмилостната борба между двете страни, а цялата тази история кара и тях да се вгледат под повърхността на собствения им брак, като не е много сигурно колко щастливи ще останат от това, което ще открият там…

13 юни 2010, неделя
11:00 „Пеперудата“
Papillon
Биографична драма, САЩ, 1973
Режисьор: Франклин Джей Шафнър
В ролите: Стив Маккуин, Дъстин Хофман

„Ще те убият. Знаеш това.” – Дега
„Какво значение има…?” – Пеперудата

Най-добрата история за бягство от затвора филмирана някога, „Пеперудата” проследява невероятния живот на Анри Шериер, осъден на каторга на Дяволския остров във Френска Гвиана. Базиран на бест-селъра на Шериер „Papillon” /пеперуда от френски/, филмът е номиниран за „Оскар” и „Златен глобус” през 1974 г. Образът на Анри е пресъздаден от Стив Маккуин в едно от най-проницателните му изпълнения, а Дъстин Хофман е в ролята на приятеля му и съкилийник Дега.

Анри Шериер, по прякор Пеперудата – символ на свободата, татуирана на гърдите му, е осъден на доживотен затвор, когато е само на 25 години за убийство, което до последно твърди, че не е извършил. От момента, в който стъпва на Дявалския остров, Анри посвещава цялата си енергия на бягството – за него не е достатъчно просто да оцелее, той мечтае да бъде свободен. Опитите му костват жестоки наказания, включително пълна изолация, но Анри не се предава нито за миг. Усилията му са възнаградени след 13 години, когато постига невъзможното – успява да избяга и доживява да види филма, посветен на живота му година преди смъртта си.

„Пеперудата” е една ода за смелостта, самодисциплината и непоклатимия дух, които триумфират над жестокостта, омразата и нечовешкото отношение.

16:30 „Колите“ – премиера
Cars
Анимация, комедия, САЩ, 2006
Режисьор: Джон Лестър

Маккуин Светкавицата – отракана начинаеща състезателна кола, със сериозни абиции за успех, случайно открива, че животът е в пътуването, а не в пресичането на финиша, след като се озовава неочаквано в запустялото градче Радиатор Спрингс на шосе 66. На път за големите състезания и известността, той среща Сали, Док Хъдсън и Матю, които му помагат да осъзнае, че в живота има много по-важни неща от купите, славата и парите…

21:30 „Историята на Артуро Сандовал“
For Love or Country: The Arturo Sandoval Story
Биографична драма, САЩ, 2000
Режисьор: Джоузеф Сарджънт
В ролите: Анди Гарсия, Миа Маестро, Глория Естефан

Той беше влюбен. Музиката беше неговата страст. Свободата беше неговата мечта.
Това е историята на виртуозния тромпетист Артуро Сандовал, разкъсван между любовта към родната Куба и желанието да бъде свободен. Въпреки стриктните правила на революцията и диктатурата на Фидел Кастро, стремежът на Артуро към лична и творческа свобода, бележат изключителния му живот. Подпомогнат от своя ментор и дългогодишен приятел, джаз легендата Дизи Гилезби, през 1990 г. Артуро Сандовал най-после успява да избяга в Америка заедно със съпругата си и малкия им син. Забележителното му пътуване към свободата е пресъздадено със серия ретроспективни кадри, демонстриращи безрезервната му любов към родината, страстта към любимата и копнежът към творческа свобода…

23:40 „Развратникът“
The Libertine
Драма, Великобритания, Австралия, 2004
Режисьор: Лорънс Дънмор
В ролите: Джони Деп, Джон Малкович, Розамунд Пайк

Граф Рочестър е бил приятел и довереник на Чарлс II, както и виден порнограф и поет от епохата на Реставрацията. Антимонархически настроен роялист и атеист, приел християнството, графът и неговият цинизъм са подложени на изпитание, когато се влюбва в амбициозната млада актриса Елизабет Бари. Заявявайки от самото начало, че е персонаж, който няма да харесате, графът не полага усилия да го опровергае. Той се държи жестоко с преданата си съпруга и дори прибягва до услугите на изпаднал уличен джебчия. „Развратникът“ е портрет на човек, поразен от факта, че не може да открие никаква граница в човешката поквара.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 май 2010 г.