ТВ ТОП 50 за юли 2011: „Гласът на България“ е хитът на месеца!

Най-успешното ТВ предаване през юли е музикалното шоу на bTV „Гласът на България”. По-голям брой зрители привлича единствено финалът на хитовия сериал „Забраненият плод”, но „Гласът на България” отчита най-висок пазарен дял за месеца – близо 57%.

Отново програмите на bTV окупират по-голямата част от позициите в Топ 50 за юли /общо 37/, като заемат и първите 21 места. БНТ1 влиза с 8 позиции, а Нова ТВ – с 5.

За пореден път bTV Новините са най-предпочитаната новинарска емисия за месеца, като късната, централната и обедната емисии заемат челните три позиции. Обедната емисия на bTV Новините привлича близо 80 000 зрители повече от най-гледаната емисия на По света и у нас и 200 000 зрители повече от централната емисия Календар на Нова ТВ.

„Тази сутрин” за пореден месец е най-гледаният делничен сутрешен блок (на 36-та позиция в топ 50), като привлича с 300 000 зрителите повече от следващите в класацията „Здравей, България” и „Денят започва”, които имат почти еднакви резултати през юли.

В първата десетка на най-гледаните програми за юли влизат още „Комиците”, „Златната клетка”, „Шоуто на Слави” и хитови филмови заглавия.

Коментари (1)

Публикувано в на 5 август 2011 г.