ТВ рейтинг: Турското по bTV с откраднат живот от Нова телевизия

„Откраднат живот: Чуждо тяло” бележи рекорден зрителски интерес

Българите все по-убедително избират родния сериал пред турската поредица по конкурентната телевизия по същото време, твърдят от Нова телевизия:

Четвърти сезон на най-успешния български медицински сериал „Откраднат живот” продължава да печели все повече фенове и се налага като предпочитания от зрителите на възраст 18-49 години избор пред турската поредица на втората по гледаемост телевизия bTV по същото време. Най-значима е разликата сред активното градско население, където делът на NOVA e 36.4, а разликата с конкурентната телевизия – 64% в полза на NOVA.

Новият сезон бележи и рекорд спрямо собственото си представяне през предходните три сезона сред активното население в страната.

„Откраднат живот: Чуждо тяло” отбелязва изключителни резултати не само в праймтайма на NOVA, но и онлайн. Над 2,4 милиона видео гледания са регистрирани в онлайн платформата NOVA PLAY и по време на лайфстрийма от старта на новия сезон. Повече от 110 000 са феновете на страницата на сериала във Facebook, голяма част от които активно следят и коментират случващото се в ефира.

Участието на някои от най-големите звезди от българското кино и театрална сцена, силният сюжет и качеството на заснемане превърнаха „Откраднат живот“ в една от най-обичаните родни продукции през последните години. За 4 сезона и 166 епизода отделението на МБАЛ „Св. Кирил“ посрещна десетки емблематични актьори, които влязоха в ролята на лекари и пациенти със сложни медицински казуси. Част от звездия каст в момента са обичаните актьори Юлиан Вергов, Йоана Буковска-Давидова, Ралица Паскалева, Деси Бакърджиева, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Марта Вачкова, а личните и професионални истории на героите им продължават да вълнуват зрителите.

Междувременно, през ноември феновете на най-успешния български медицински сериал ще имат възможността да се срещнат с любимите си актьори на специално събитие, което ще се проведе на 11 ноември от 17:00 ч. Почитателите на „Откраднат живот” ще чуят най-интересното от продуцента и звездите на хитовата продукция, ще могат да зададат своите въпроси, да получат автографи и да се снимат с любимите си звезди.

С „Откраднат живот” NOVA затвърди подкрепата си за качествените български филми на всички платформи и сложи основите на нова за страната тенденция на завръщане на интереса към родното кино. Още няколко български премиерни сериала, сред които е и „Дяволското гърло”, ще изненадат зрителите в ефира на NOVA през следващата година.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 ноември 2017 г.