ТВ рейтинг: БНТ лидер в първите часове на 2014 г.

Почти половин милион зрители избраха в празничната нощ „Най-хубавите години от нашия живот” по БНТ1

Първите два часа от новата година БНТ 1 с топ рейтинг

Почти половин милион души привлече първото издание на най-новия риалити формат на БНТ1 „Най-хубавите години от нашия живот” в новогодишната нощ. Бляскавото шоу стартира точно в 21:00 часа на 31 декември и прикова пред екрана хиляди зрители, предлагайки им емоционална среща с емблематични моменти и личности от близкото минало.

По данни на ГАРБ, в часовия пояс от 21:00 до 22:30 часа националната телевизия са избрали 5,9 на сто от зрителите. За сравнение, по същото време Нова тв са гледали 100 000 души по-малко. БНТ не съобщава колко са били зрителите на bTV, но очевидно са били повече от тези на държавната медия.

Според отзивите на зрителите, уникалният формат, по лиценз на „Ендемол”, е впечатлил с професионалния подбор на архивни кадри, запазили значими спомени за всеки българин, твърдят от БНТ. Според пиар щаба на БНТ зрителите смятат, че водещите Владимир Пенев и Александър Сано са били на световно ниво, а техните асистентки Анастасия Неделчева и Рая Белева са се справили отлично. Присъствието на едни от най-големите родни звезди като Стоянка Мутафова, Джоко Росич, Васил Найденов, Орлин Горанов, „Трамвай №5” и младите таланти Невена Цонева и Рафи е придало истински блясък на шоуто.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Второто издание на „Най-хубавите години от нашия живот” е идната сряда /8 януари/, отново в 21:00 часа.

В първите два часа от новата година националната телевизия е най-гледаната в българския ефир с рейтинг 7.6, следвана от бТВ /4.7/ и Нова телевизия /3.1/. Концертът „Сцена под звездите”  на площад „Княз Александър І” за поредна година превърна БНТ1 в топ канал в този часови пояс. Над 10 000 софиянци и гости на столицата посрещнаха новата 2014 година в центъра на София в компанията на любими звезди.

Водещи на мащабното събитие бяха Боряна Каменова и Любомир Ковачев, а сцената събра на едно място изпълнители като ФОНДАЦИЯТА, дует РИТОН, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение – Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър” и много други.

Освен празнуващите на площада, над 200 000 души са гледали празничния концерт и по телевизията, на честотата на БНТ, сочат данните на ГАРБ.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 януари 2014 г.