Турски актьор катастрофира – трагикомична „Истанбулска приказка“!

Емре Карайел от „Истанбулска приказка”е играл „Другата смърт на „Жана Д Арк“ на Стефан Цанев

Преди броени дни неговият колега от сериала – Озан Гювен, катастрофира пиян и остана без шофьорска книжка…

Ролята на Палача в пиесата на Стефан Цанев „Другата смърт на Жана д`Арк” е една от последните запомнящи се роли на театралната сцена на турския актьор Емре Карайел, който започва филмовата си кариера с излъчвания по Нова ТВ сериал „Истанбулска приказка”.

Пиесата на Стефан Цанев беше поставена в Театралното ателие в Истанбул и в първия състав актьори ролята на Жана д`Арк е поверена на познатата ог „Гордата Аси” Тюлай Гюнал.

Актьорът, който на 18 октомври ще навърши 38 години, е завършил театрално майсторство в университета Билкент. За ролите си в театъра има две престижни награди, втората от които е за най-добър актьор в нашумялото представление на театрално ателие „Тестостерон”.

С ролята си на Зекерия в „Истанбулска приказкаЕмре Карайел печели голяма популярност, която нараства с всяка нова поява на екрана. Той е участвал досега в12 сериала и в два игрални филма.

Последният сериал, в който играе главната роля – ситкома  „Една жена, един мъж”, има много голям успех  и надхвърли 100 епизода.  Филмът разглежда отношенията между мъжа и жената, а главните герои са двойка, която живее заедно, но не се е оженила – явление, което вече се среща все по-често в Турция, особено в големите градове. Успехът на филма допринесе Емре Карайел да стане водещ на мъжкото предаване „Мен-е-мен” в един от най-големите турски телевизионни канали-  СиЕнЕн Тюрк.

През октомври излиза и премиерата на втория  игрален филм, в който Емре изпълнява главна роля – „Втората половина на любовта”, чийто режисьор е партньорът му от „Истанбулска приказка”  Мехмет Аслантуг,  и в който играе съпругата на Мехмет Арзум Онан (Сахра от „Цвете на Изтока).

Тази година е успешна за Емре не само в професионален план.  След драматичната си раздяла през 2008 г. с актрисата  Сезин Акбашогуларъ, с която бяха стигнали почти до сватба, тази пролет той откри отново любовта – красивата турска певица Йойкю Гюрман.

Точно десет години по-младата Йойкю, заедно със своя брат близнак Берк, изпълнява песни от Средиземноморието и арабските страни, но техният специалитет, направил ги много популярни в Турция, са песните, написани от Берк, които са съчетание от турски мотиви и фламенко.  Видеоклипът на първата песен,  с която двамата станаха известни през 2008 година – „Evlerinin Önü Boyalı Direk” , е бил гледан в You Tube   досега 10 милиона и 800 хиляди пъти.

Междувременно, Озан Гювен, който изпълнява една от главните роли в сериала „Истанбулска приказка”, се размина на косъм от смъртта преди броени дни… Той попрекалил с алкохола, загубил контрол върху управлението на колата и катастрофирал в истанбулския квартал Етилер.

Преди катастрофата 35-годишният актьор, който бил засечен от камерите на пътната полиция да кара на зиг-заг по улицата, блъснал колата в тротоара, но автомобилът не загубил скоростта си и се стоварил в всичка сила върху стената на една градина.

Когато екип  на пътната полиция пристигнал на местопроизшествието, актьорът се паникьосал и се опитал да заблуди полицаите, че не е шофирал той, а приятелят му Хасан. Те му обяснили обаче, че камерите са заснели произшествието. Озан се възпротивил да даде алкохолна проба и дори попитал полицаите „Вие не ме ли обичате?” Това обаче не омилостивило  служителите на реда, които познали известния актьор. Той бил принуден да даде алкохолна проба и се оказало, че има  рекордна концентрация на алкохол в кръвта си.

Полицаите отнели шофьорската книжка на Озан Гювен и го отвели в участъка, а колата му била откарана за ремонт.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 октомври 2010 г.