Тук е лятото – гледай актуални предавания по „Фиеста ТВ“!

„Фиеста” излиза на открито  (Акценти от програмата на Фиеста ТВ за 10-16 май)

Хубавото време, за което мечтахме цяла зима, най-сетне е тук. И какво по-прекрасно от това да прекараме почивните дни на открито? А ако сте решили да съберете приятели на скара, може да се подготвите с…

Новия трети сезон на „Барбекю на двора“

Вече сте пораснали, но намирате, че картофите на жар с полепнали по тях песъчинки, не са загубили нищо от чара, който са имали в детството ви. Същевременно небцето ви се е изтънчило и изпитвате потребност от по-рафинирани вкусове. С третия сезон на „Барбекю на двора“ ще постигнете баланса между простота и изисканост. Кевин Уайт се възползва от идиличната атмосфера на задния двор, за да приготви шедьоври, способни да възхитят и най-взискателните гости. Ако сте почитател на „Барбекю на двора„, знаете, че достопочтеният господин Уайт е превърнал в своя мисия приготвянето на храна по неочакван и интересен начин.
Пуешко, морски деликатеси, зеленчуци и дори сладкиши – няма граници за възможностите на скарата.

И още – „Барбекю на двора“ дава отговори на наболели въпроси като да мием ли гъбите преди готвене или с коя страна на фолиото да увием продуктите – лъскавата или матовата?

Като бонус Кевин обогатява общата ни култура с любопитни факти като това, че патладжанът всъщност е плод от семейството на ягодата. От човек, който умее да го сготви виртуозно, инфото се приема по-добре.

И „Усещане за вкус“ излиза на открито

В магазинното предаване на Фиеста Бевърли Търнър както винаги ни запознава с най-модното и последните тенденции в областта на лайфстайла. Тази събота тя ще ни покаже как инвестиционни посредници и финансови анализатори зарязват стъклените си офиси, за да се отдадат на… градинарство.

При това те не отглеждат дръвчета бонсаи или орхидеи в някой спа-център, декориран от виден дизайнер, а се ровят в пръста, за да прекопават репи, тикви и пъщарнак.

Въпреки пагубния си ефект върху маникюра, поддържането на зеленчукова градина  се превръща в тренд. Тъй че погледнете с нови очи на неохотното обещание, което дадохте на роднините да окопаете заедно мястото – така ще сте в крак с последната лондонска мода. При това безплатно, защото споменатите в репортажа юпита си плащат за удоволствието да отглеждат сами храната си.

Нова мода или евъргрийн

За някои русоистката тема за връщането към природата може да е тренд, но „Безкраен празник“ й се е посветил още когато е трябвало.

Това е предаването, което ни запознава с биоземеделието, концепцията за локално хранене, по-органичните и естествени начини за добиване на храна. Само да не си помислите, че става въпрос за вносна версия на „Бразди”. Напротив, говорим за хармония и наслада, идващи от общуването с природата.

Допреди няколко години за генномодифицари храни бяха чували само няколко прогресивни майки от форума на бг-мамма. Днес и децата в прогимназията знаят, че 80% от световния добив на соя е ГМО.

И ако юпитата, зарязали скъпите костюми и посветили се на отглеждането на зеленчуци са ви заинтригували, ето и порция допълнително вдъхновение или поне информация от „Безкраен празник„. Няма начин да не ви се прииска да извадите някой морков от калната бразда.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2010 г.