Travel Channel се променя с 400 часа нови предавания!

SCRIPPS NETWORKS разкрива новата визия на междуанродния TRAVEL CHANNEL

Нова идентичност на марката, Ново съдържание, Нова програмна схема

Travel Channel, каналът собственост на Scripps Networks Interactive, най-популярният ТВ канал за пътешествия, обяви обновяването на марката във всичките си територии, което е най-радикалната промяна в историята му.

Обновяванетоще се осъществи на два етапа: на 25 март понеделник, промяната ще се случи във всички територии без САЩ, където каналът ще запази вида си. В САЩ голямата промяна ще настъпи малко по-късно. След покупката на международния Travel Channel от Scripps преди година, амбицията на компанията беше да приобщи  канала към  останалите марки на Scripps, като обедини обширния каталог на Scripps с нови локални продукции. С обновяването на марката ще се реализира тази визия.

Aмериканският Travel Channel и межднародният Travel Channel си сътрудничиха, за да създадат ново лого и нова идентичност, изработвайки обща глобална марка, която обещава да даде най-доброто забавление на тема пътешествия.

Каналът в териториите извън САЩ  ще претърпи  по-съществената промяна на програмната схема и съдържанието, включващо премиерни сериали в шест нови жанра, допълвани от най-добрите предавания на Scripps, които продължават да вълнуват международната аудитория.

Ник Торогууд, Старши вицепрезидент Съдържание и Маркетинг на Scripps EMEA: „Като лидер в лайфстайл медиите в категориите „дом”, „ кулинария”и „пътешествия” Scripps Networks е горд да инвестира в чисто нова идентичност на Travel Channel във всички международни територии. Надграждайки над добре познатата марка в САЩ, ние създаваме още по-силна марка, като съчетаваме с нашите познания и опита на международния пазар. Вярваме, че новото програмно съдържание и новото представяне, заедно с новата визия, ще се харесат еднакво на нашата аудитория, нашите контрагенти кабелни оператори и рекламодатели – той е динамичен и свеж, и доставя преживяването и качеството на модерен канал от световна класа.”

Като част от преобразуването програмната схема ще се обогати с над 400 часа ново съдържание. За свежата нова визия и усещане ще допринесат представените шест нови програмни жанра: Приключения, Научнопопулярни пътешествия, Лайфстайл, Кулинария, Лукс и Пътешественически страсти.  През март  и април ще бъдат излъчени премиерно новите сезони на С мотор около Китай  (от 10 април), Женски свят (от 6-ти май), Невъзможен хотел – След Антъни (от 22-ри апрл), Карибските рецепти на Джонатан Фанг (от 23-ри април), и Най-добрите мотоциклетни маршрути Русия (от 27-ми март).

Като допълнение към новото лого и идентичност на марката, агенция Lambie-Nairn заедно с Travel Channel International изработиха новата опаковка на канала.  Заснетите в Южна Африка кашове и шапки представят движението и усещането, които се асоциирата с пътуването, подкрепяйки новата марка.

 

За Scripps Networks International

Scripps Networks International е глобалното подразделение на Scripps Networks Interactive, Inc. (NYSE: SNI). Увеличаващото се присъствив на Scripps Networks International включва разпространението на канала Food Network в Европа, Близкия изток и Африка, както и на на ТВ канала Food Network Азия. Fine Living Network – каналът обхващащ целия спектър на лайфстайл програми и наложил се международен бранд, се разпространява на територията на повече от 60 държави.

Scripps Networks Interactive е една от водещите компании, създаваща лайфстайл съдържание за телевизията и интернет, където ТВ програмите се допълват от онлайн видео, социални медии и електронна търговия на допълните сайтове. Медийното портфолиото на компанията включва популярните ТВ и интернет марки HGTV, Food Network, Travel Channel, DIY Network, Cooking Channel и  ТВ канала за кънтри музика Great American Country.

 

За Travel Channel

Travel Channel е най-популярният канал за пътешествия в света, който излъчва 24 часа на ден на 21 езика в 130 страни в Европа, Близкия изток, Африка и Азия. Travel Channel International  е част от Scripps Networks International, глобалното подразделение на Scripps Networks Interactive, Inc.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 март 2013 г.