Тоскански хляб, бейгъли и кроасани от Фиеста ТВ

Акцент от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 21 до 27 октомври

Наскоро британските медии хванаха натясно министър-председателя Дейвид Камерън. Първоначално го попитаха знае ли колко струва хляба в магазина, той отбягна въпроса, обяснявайки, че у дома си има машина за хляб. Тук пък го погнаха авторите на кулинарни блогове. Според тях е лицемерно да заявиш, че си правиш сам хляба при условие, че никога не си месил, точил и чакал да втаса. Машината за хляб издава склонност да загърбваш проблемите и да ги оставяш другиму.

Ние не сме британския премиер министър, вероятността някой да ни засече с въпрос е малка. Но пък удоволствието от месенето и печенето на домашен хляб е изцяло във възможностите ни. То е занимание благородно, терапевтично и много приятно. Рецептата е съвсем проста, ще ни я даде Дейвид Роко, който тази седмица изследва традиционни тоскански хлябове. Традиционен означава лесен за правене.  Наистина няма какво да се обърка. Основните съставки са брашно, вода и мая – а докато чакаме тестото да втаса, можем да отворим бутилка червено вино и да решим какво още да добавим на хляба – домати, маслини, розмарин, сирене.

По-амбициозните могат да се включат в майсторския клас на Джулия Чайлд, където рецептите са една идея по-софистицирани.  Освен хляб при нея се месят бейгъли и френски кроасани.

„Сладкият живот на Дейвид Роко” е от 10.00, 16.00 и 20.30 през почивните дни. „Пекарната на мисис Чайлд” е в същите часове, но през седмицата: 10.00, 16.00 и 20.30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2013 г.