Топла супа спасява от жегата – Фиеста ТВ с онлайн видео и снимки

Топла супа спасява от жегата – Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за 16-22 юли

Идеалният баланс на вкусно и полезно

Понякога, когато дълго сте се хранили полезно и здравословно, приисква ли ви се да се наградите с нещо вкусно, без да мислите за калориите?

Сега вече е възможен идеалният баланс.

Тази седмица Анна Олсън ни предлага боровинков коблер.

Наскоро стана ясно, че боровинките са едни от най-полезните плодове – стимулират горенето на калории, иман най-силните антиоксиданти, богато са на витамини – изобщо са върхът. Съчетанието с малко захар, брашно и масло няма да е кой знае колко опасно за диетата. Набегът до пазара, за да се сдобиете с пресни горски плодове също гори калории, така че няма кака да не ви излезе балансът.

„Целувките на Анна“ са от 10.00, 15.00 и 20.00 ч. през седмицата.

От А до Я за супата

В летните жеги мнозина пият студени напитки и накрая осъмват със зачервено гърло или докарват такова количество Мохито в кръвта, че е невъзможно да продължат работа.

По-мъдрите народи пък са наясно, че пиейки топли напитки в горещината, изравняваме телесната температура с тази навън и всъщност се чувстваме по-добре.

Кулинарните класици и те са наясно с тази доказана истина. Тази седмица ще ни посветят в правенето на супа. Никак не е трудно, става бързо, а е вкусно и полезно. Надникнете в тенджерата на Жак Пепен и Джулия Чайлд там има всичко – от прочутата френска лучена супа до средиземноморска рибена чорба.

„Мисис Чайлд, мосю Пепен- кулинарна класика за всеки ден“ е от 11.30, 17.30 и 21.30 ч.

И накрая нещо за ядене

Започнахме с десерта, минахме през супите – ред е на сериозното хапване. Ще го поднесе Лидия под формата на свински ребърца с пикантни подправки. Така де, ако ще храните семейство, няма да минете само със супички и салати. Месо е нужно тук.  Лидия го умее добре. Освен това  е веща в домашната дипломация и освен ребрата, приготвя „конторни“, иначе казано гарнитура, която е от зеленчуци и може да се яде като отделно постно ястие. Когато всички са доволни, ситуацията се нарича – „Италианска идилия с Лидия”, всеки ден от 12.00, 18.00 и 22.00 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 юли 2012 г.