Топ звезди разбраха как да си удължат живота с 4000 дни

В Девин откриха тайната на дълголетието

“Защо да живеем с 4000 дни по-малко от хората в Западна Европа и Америка?” – този въпрос постави д-р Младенов по време на презентация на Anti-Aging Style в град Девин.

За първи път този начин на живот се въвежда в България. В Anti-Aging Style са включени няколко програми, обхващащи здравето и красотата при човек – “Дълголетие”, “Без цигари”, “Намаляване на теглото”, “Прополис” и др.

През последните години първо в Америка, а сега вече и в България, възникна ново направление в медицината – “anti-aging“ медицина. Нейната основна цел е ранното откриване на процесите на стареенето и тяхното забавяне, както и удължаването на живота. С помоща на тази медицина се постига подмладяване на биологичната възраст в сравнение с хронологичната възраст.

Основните принципи на “anti-aging“ медицината са здравословният начин на живот с оптимално хранене, контрол на телесното тегло, полезен двигателен режим и устойчив психокомфорт. Задължителен е отказът от вредни навици – тютюнопушене, злоупотреба с алкохол и други.

В самата си същност anti-aging медицината е превантивна. Нейните принципи трябва да се прилагат от детска до преклонна възраст.

В комфортната и елегантна обстановка на SPA hotel PERSENK, гост-звездите Лили от “Биг Брадър” 2 (на снимката горе), “Мисис България 2008” Галина Недялкова и Митьо Крика (на снимката долу, с д-в Младенов) съчетаха балансиран индивидуален режим за храна, пешеходна разходка по екопътека, водна гимнастика, фитнес, SPA програми, ефективни комбинации от процедури и релакс.

На презентацията лекари-специалисти разкриха и доста интересни факти от работата си с пациенти. Например, човек, пушил 30 години по 30 цигари на день ги отказва още след първата “anti-aging“ процедура, 45-годишна жена пък отслабва с 20 килограма и след поредица от изследвания се установява, че сърцето й работи като на 30 годишна.

Доцент Пейчев, специалист по Прополис, пък разкри шокиращи факти. Медът, произвеждан от уникалната родопска пчела е с многофункционално лечебно свойство. Освен антиоксидантно и профилактично действие, пчелните продукти имат и противотуморен ефект, като след серия медицински разработки той е убеден, че един ден ще лекуват рак.

Доцент Пейчев е убеден че “anti-aging“ медицината е само началото на дълголетието. Прилагана правилно след 100 години тя ще увеличи живота на човек с поне 20 години.

Снимки: ВИП Комюникейшън

Коментари (0)

Публикувано в на 28 септември 2009 г.