Тони Томова се завръща с кавър на Диана експрес

Естрадната лъвица Тони Томова се завръща на музикалния пазар с чисто нов проект. След 12-годишно отсъствие, гласовитата блондинка пуска сингъл, предхождащ новия й албум, който трябва да е факт до края на годината.

В промо диска са включени две нечувани все още нови парчета. Едното от тях, което дава заглавие на музикалния продукт, е кавър версия на легендарната българска група Диана експрес.

То се нарича „Ябълката на греха” и е едно от последните, които бандата записва за финалния албум в дискографията си през 2002 г.

Композиторът Митко Щерев обаче е направил съвсем нов аранжимент на баладата специално за Тони Томова и нейния стил.

Текстът е на гениалния поет Иля Велчев, написал стиховете на някои от най-големите хитове в родната естрада като „Ако си дал” на Емил Димитров, „Стари мой приятелю” на Лили Иванова и много други.

Другата нова песен на сексапилната варненка носи заглавието „Лунна пътека”. Тя е с типично лятно звучене, в моделния ар ен би (R’n”B) стил.

Написана е изцяло като музика и текст от композитора Красен Петков, който е житейска и творческа половинка на Тони Томова от началото на кариерата й преди 20 години.

Аранжиментът е на Красимир Илиев – в неговото студио “Cool sound” изпълнителката на култовите хитове „АБВ”, „Шампиони” и „Нощни реклами” записва новия си албум.

Медиен партньор на сингъла на Тони Томова е единственият по рода си музикален портал www.bgestrada.com, който на 13 август навършва 3 години.

В сайта певицата е предоставила на всички свои почитатели възможност за свободно теглене на двете си нови песни в мр3 формат.

Тони Томова е прецедент в българската забавна музика. 4 години след като започва звукозаписната си дейност в края на 80-те години, тя издава дебютния си албум, красноречиво озаглавен “Greatest hits” (1992).

През 1996 г. реализира последния си албум „Хубава жена” – всяка песен от него оглавява класациите за поп музика на националното радио, но певицата така и не успява да го издаде на звуконосител.

Нейната песен „Нощни реклами” е една от 500-те най-любими български песни за всички времена в класацията на БГ радио.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 август 2008 г.