Тигърът – от малко игриво бебе до кръвожаден звяр с онлайн видео и снимки

Тигърът – от малко игриво бебе до кръвожаден звяр

ПРЕМИЕРИТЕ ПРЕЗ АВГУСТ ПО VIASAT NATURE

Не пропускайте нашите страхотни августовски премиери по Viasat Nature! Ще опознаете по нов начин мънички диви тигърчета в първата документална поредица за диви животни, заснета от слонове с „шпионски” камери. С тяхна помощ пред нас се разкрива най-интимният портрет на загадъчния свят на тигрите, представян досега. Тайното заснемащо оборудване ни запознава с историята на израстването на тигърчетата. Слоновете са нашите шпиони в джунглата, наблюдаващи детството на четири малки тигри в сърцето на индийската джунгла. В продължение на две години камерите следят развитието им от бебешори до възрастни ловци. Както казва Дейвид Атънбъро: „Това е най-вълнуващото представяне на тигри, правено досега.” А ние ще го видим в Тигърът: Шпиони в джунглата.

Очакват ни още истории за себеотдаване и страст, любов и победа, а понякога и за дълбока скръб – в сериал за 1000 животни, 100 доброволци и една жена в центъра на всичко. Хоуп Суинимър спасява, възстановява и връща обратно в дивата природа хиляди животни годишно, докато се бори за оцеляването на центъра си. Въпреки всички трудности Хоуп твърдо вярва, че животът на всяко животинче е важен. За жалост, не всяко животно може да бъде спасено и понякога се налага да се направи труден избор. Историите не винаги завършват щастливо, но винаги има надежда в Надежда за дивата природа.

Найджъл Марвин се кани да ви впечатли, изправяйки се лице в лице с великолепни ягуари и сбъдвайки детската си мечта да види ягуари в дивата природа. Бъдете готови за Приключение с ягуари. Найджъл обхожда неуморно, денем и нощем, бреговете на река Куиаба в Бразилия в търсене на тази неуловима котка, докато накрая упорството му е възнаградено – преживява едни от най-изумителните срещи с ягуари, заснемани някога. Не са малко филмовите екипи, които си тръгват от Пантанал, без да са могли да запечатат на лентата дори мустак на ягуар, а Найджъл успява да следва една от тези котки в продължение на цял следобед!

И не на последно място, Тайният живот на слоновете изследва емоциите и драмите в живота на слоновете в резервата „Самбуру” в Кения – от сложните аспекти на семейния им живот и изключителната им интелигентност до дълбочината на емоциите им.

За да видите повече, гледайте Viasat Nature – през август 2012 г.!

Тигърът: Шпиони в джунглата
Документална поредица

Тази любопитна образователна поредица проследява различните етапи от живота на тигъра – от малко игриво бебе до млад възрастен, като представя по уникален начин как със зрелостта на тази дива котка се променят и отношенията между нея и останалите обитатели на джунглата.

Премиера в сряда, 8 август, от 21,00 ч.

Надежда за дивата природа
Сериал за дивата природа

Майката природа може да бъде наистина жестока, а когато човекът и природата са в конфликт, губещи обикновено са дивите животни. Поредицата представя изключителната работа на дружеството „Надежда за дивата природа”, грижещо се за пострадали или осиротели диви животни в Канада, като спасява, лекува и връща в природата близо хиляда животни всяка година. Основателката на дружеството Хоуп (Надежда) Суинимър, както и нейните служители и доброволците искат да поправят грешките, извършени спрямо дивия свят. Работят неуморно, макар финансите все да не стигат, и непрестанно спасяват бебета миещи мечки, пострадали грабливи птици и осиротели елени. С топенето на снега в края на зимата в рехабилитационния център настава истинска върволица от осиротели бебета животни. В началото на пролетта центърът вече се пука по шевовете, като самият той трябва някак да оцелява. Правителствените помощи намаляват и Хоуп търси начини да събере пари. Въпреки всички трудности, водещи при нея са състраданието и вярата, че всяко животно е еднакво важно – пострадал гълъб получава същите грижи като наранен белоглав орел. Не всяко животно обаче може да бъде спасено. Понякога се стига до тежък избор. Развръзката не винаги е щастлива, но Надежда винаги има.

Премиера в понеделник, 13 август, от 19,05 ч.

Приключение с ягуари
Документален филм

Найджъл Марвин е по дирите на най-големите ягуари в света – тези в Южна Америка. Той навлиза дълбоко в сърцето на Пантанал – блатист регион с размерите на Великобритания, където се изправя лице в лице с тези великолепни котки и следва по петите учените, посветили се на спасяването на ягуарите, обитаващи разрастващите се стопанства за добитък в Бразилия. Найджъл няма много време – разполага едва с четири седмици сред най-големите тресавища на земята, за да открие своите ягуари, както и колкото се може повече от невероятните и странни блатни създания тук. Надява се, че е планирал добре пътуването си – да съвпадне с края на сухия сезон и да е преди началото на дъждовния. По това време се очаква животните да се тълпят край все по-намаляващите водни басейни, което прави по-реалистично откриването на дивите обитатели на Пантанал. С оттеглянето на водата Найджъл попада на същества в най-тежкия период от живота им. Докато патрулират по бреговете на една от все още непресъхналите реки, Куиаба, Найджъл и екип опитни търсачи на ягуари прекарват дни в издирване на целта на посещението си тук. Нашият герой прекарва дълги нощи и дни в палатка край реката в дебнене на котка, за която се знае, че е неуловима. Упорството му обаче се отплаща при едни от най-изумителните срещи с ягуари, заснемани някога. Не са малко филмовите екипи, тръгващи си от Пантанал, без да са успели да запечатат дори мустак на ягуар на лента, но Найджъл успява да следва една от тези котки в продължение на цял следобед!

Ексклузивна премиера в понеделник, 13 август, от 20,05 ч.

Тайният живот на слоновете
Документална поредица

Тази поредица в три части проследява живота на африканските слонове в „Самбуру”, северна Кения предимно чрез историята на отделни слонове и представяйки най-драматичните моменти от съществуванието им. Пред нас се разкрива техният скрит свят – сложни аспекти от семейния им живот, тяхната интелигентност и дълбочина на емоциите. Поредицата представя и работата на бащата и дъщерята Айън и Саба Дъглас-Хамилтън и техния екип „Спасете животните”, която включва проследяване на слоновете, поставяне на проследяващи яки и развитие на отношенията между хората и слоновете.

Петък, 31 август, от 21,00 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 юли 2012 г.