Three Arrows Capital, крипто хедж фонд, не е изплатил 650 милиона долара дълг.

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Крипто брокерът Voyager Digital в понеделник издаде съобщение по подразбиране за хедж фонд Three Arrows Capital за неизпълнение на заем на стойност над 665 милиона долара, най-новият знак за финансовите сътресения, които разтърсиха света около стойността на криптовалутите. Токените паднаха рязко на пазара.

Voyager заяви, че иска да възстанови 15 250 долара в биткойни и 350 милиона долара в основни стоки в USDC.

Стивън Ерлих, главен изпълнителен директор на Voyager, каза: „Ние работим усърдно и експедитивно, за да укрепим баланса си и да преследваме опции.

Крипто хакери откраднаха 100 милиона долара от Blockchain Bridge

Компанията заяви, че се е консултирала с консултанти, за да преразгледат законовите решения.

Three Arrows не отговориха незабавно на искане за обратна връзка с капитала.

Невръщането на заеми за криптовалути идва в критичен момент, когато индустриалците и инвеститорите се подготвят за „криптозимата“ след подновен и смел скептицизъм, който доведе до падащи цени, внезапни съкращения и осъждане както сред критиците, така и критиците. Пазарни зрители. Високото ниво на контакт с индустрията също разкри предупредителни знаци. Тъй като много компании вземат заеми и инвестират помежду си, рисковете за инвеститорите се увеличават, тъй като провалът в една компания може да навлезе в други компании.

В цялата индустрия инвеститорите претърпяха огромни загуби. Биткойн, най-важната криптовалута, се търгува близо до 20 700 долара в понеделник, под своя връх от ноември от 69 000 долара. Междувременно пазарната стойност на всички криптовалути беше под 1 трилион долара; Преди седем месеца тази цифра беше близо 3 трилиона долара.

READ  Камала Харис: Тайните служби казват, че кортежът на вицепрезидента първо е претърпял механична повреда, когато превозното средство се е ударило в бордюра

Въпреки че наследените финансови пазари също се влошиха през последните месеци – поради предстоящата рецесия, исторически високата инфлация, продължителните шокове в предлагането, предизвикани от епидемията и войната в Украйна – крипто светът е по-тежък от Уолстрийт. . S&P 500, който широко се разглежда като мярка за финансовите резултати с течение на времето, е паднал с 18 процента досега тази година.

Замразената мистерия на крипто: Съдбата на милиардите в депозити по Целзий

Дълбочината на спада на биткойн подчертава много турбулентната природа на криптовалутите и демонстрира как такъв шокиращ растеж, който въведе портфейли в небето, може лесно да бъде трансформиран.

Three Arrows Capital е създадена от Xu Soo и Kyle Davis през 2012 г. и е известна със своите елегантни движения в криптовалута. Xu беше заел позицията, че стойността на криптовалутите ще продължи да нараства и все повече и повече хора инвестираха в тях и използването им се превърна в мейнстрийм. Но наскоро той призна, че е направил грешка, като каза в Twitter през май, че тезата му за ценообразуването е „грешка за съжаление“, добавяйки, че „но крипто все още процъфтява и променя света всеки ден“.

В следващ туит по-рано този месец тонът на Джуин се промени драстично. „Ние сме в контакт със съответните страни и сме напълно ангажирани с прилагането на това“, каза той, без изрично да посочи какъв е въпросът или кои са съответните страни. Скоро се появиха съобщения за финансова криза.

Няколко дни след тайния туит на Juin, The Financial Times Three Arrows Capital не успя да изпълни исканията на кредиторите за показване на допълнително финансиране, след като залагането на цифрова валута се обърка.

READ  Настоятелно призовава потребителите да намалят потреблението на енергия от френските енергийни компании

Невръщането на заема следва решение на проблемната банка за криптовалута Целзий, за да спре изтеглянето Със своите близо 2 милиона потребители, той изпраща ударни вълни през крипто пазара, подчертавайки опасенията, че най-големите имена в индустрията нямат смислено финансово проследяване. Въпреки това, шансовете голяма икономика да препълни с пречки са малки.

Широко разпространената кражба засегна и крипто инвеститорите, привличайки нарастващо подозрение от критиците, които поставят под въпрос дългосрочното финансово въздействие на цифровите валути.

Миналата седмица блокчейн компанията Harmony обяви, че хакерите са иззели около 100 милиона долара в криптовалута, използвайки Ethereum и Finance Chain Bridge на компанията. Blockchain действа като децентрализирана книга, която записва публично достъпни и проверими транзакции, но не се поддържа от нито една компания. Блокчейн мостът действа като средство за децентрализиран обмен между регистри.

Тъй като стойността и популярността на жетоните нараснаха през последните години, има и лош интерес сред престъпниците. Според проучване, свързаните с крипто престъпления достигнаха 14 милиарда долара миналата година Анализ на веригата7,8 милиарда долара през 2020 г.

Въпреки че много инвеститори за първи път се обърнаха към обещанията за цифрови валути и тяхната понякога ослепителна възвръщаемост, пазарът се обърна към по-песимистична позиция.

Инвеститорите оставиха спекулативни активи като криптовалути, тъй като покачващите се лихвени проценти и поредица от икономически кризи повлякоха бързо развиващи се компании. Има някои страхотни играчи в индустрията, включително Coinbase и Gemini Позиции са премахнати и наемането е деактивираноОтразява леденото настроение, което някога определяше нажежения пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.