Тези българи не искат да имат деца – Карбовски Втори план

Отказът на българите да създават поколение – тази събота в „Карбовски: Втори план“ по bTV

Предаването представя втора част на специалния проект „Демография“

След силния отзвук от първи епизод, Мартин Карбовски представя на зрителите на bTV втора част от най-страшния си проект, озаглавена „Демография 2: Отказ“ тази събота във „Втори план“ по bTV. Поредицата има две издания, в които Мартин Карбовски поставя фокус върху бързото стопяване на българската нация, изчезващите училища и отказа на българите да създават поколение.

Вторият епизод е посветен на онези българи, които съзнателно и по своя воля избират да нямат деца. Онези, които смятат собственото си бъдеще и развитие за по-важно от това на държавата си или които не искат да обричат потенциалното си поколение на същата тази държава. „Народът не ще да произвежда народ,“ казва самият Карбовски.

„Демография 2: Отказ“ показва няколко човека – момичета, мъже и жени, които аргументират своя отказ. И авторът задава своя най-логичен въпрос: „Защо никой не говори за „слона в стаята“? За абортите? За циганите? За егоизма? За богатите с едно и бедните с десет деца? Защо мълчим, докато умираме?“

Карбовски разговаря със статистика проф. Трендафил Митев, който твърди, че ако се запазят сегашните темпове на стопяване на нацията, през 2050 в България ще има два милиона българи, два милиона роми и един милион етнически турци.

Карбовски вярва, че всеки има основателна причина да откаже да има деца. Все пак той се съгласява с меннието на проф. Митев, че ако нещата тук започнат да се оправят, ако има съзнателни политики, които първо да направят България привлекателно и спокойно място за живот, а в следствие на това хората да искат да имат деца (повече от едно) и част от избягалите да поискат да се върнат, нещата могат и да се получат.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 9 март 2018 г.