Тежко рок звучене: Deftones се завръщат с „Diamond Eyes“ (+видео)

DEFTONES – DIAMOND EYES

Една от най-уважаваните и стабилни групи в модерната рок музика, Deftones обявиха излизането на новия си дългоочакван албум, озаглавен Diamond Eyes. Музикалният проект се състои от 11 парчета, като всяко от тях е в състояние да те отведе далеч от проблемите, докато накрая се озовеш на място, много по-хубаво от това, на което си бил в началото.

„Има толкова много емоции, които музиката може да ти даде и ако изживееш всяка една от тях, усещането е наистина изумително” разказва фронтменът Moreno. „Когато свирим, го правим несъзнателно, ръководени от тези емоции и това ни отвежда в много различни посоки. Мисля, че точно това трябва да прави музиката с хората.”

Diamond Eyes е създаден само за шест месеца с помощта на бившия басист на Quicksand Sergio Vega и продуцента Nick Raskulinecz, работил с Foo Fighters, Alice In Chains и Rush fame. Странно, но факт – самите Deftones по това време са готови с още един албум – Eros, който те в крайна сметка оставят на заден план.

Шестият студиен албум на Deftones изпъква ярко спрямо предишните им проекти поради още една важна причина – групата записва Diamond Eyes след като техният най-добър приятел и басист в групата Chi Cheng претърпява мозъчна травма след автомобилна катастрофа.

„След инцидента, най-лесно щяхме да направим един тъжен албум”, обяснява Moreno и продължава „Сякаш тъмен облак беше надвиснал над нас, затова решихме да се насочим към нещо по-разведряващо. В албума има много фантазия, опитахме се да се дистанцираме от злободневните теми и да наблегнем на абстрактното, на изкуството.”

Комбинацията между люлеещата, унасяща китара на Stephen Carpenter и извисяващия и същевременно тайнствен вокален стил на Moreno, е в основата на сладко-горчивата динамика, характерна за музиката на Deftones. „Непрекъснато си противоречим”, споделя Carpenter, „но това е една от нещата, които правят музиката ни такава каквато е – силна и различна.”

Албумът Diamond Eyes на Deftones излиза на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Пилотен сингъл – „Rocket Skates“

DIAMOND EYES

Track Listing:

  1. Diamond Eyes
  2. Royal
  3. CMND/CTRL
  4. You’ve Seen the Butcher
  5. Beauty School
  6. Prince
  7. Rocket Skates
  8. Sextape
  9. Risk

10.  976-EVIL

11.  This Place Is Death

DEFTONES:
Chino Moreno – вокали
Stephen Carpenter – китара
Sergio Vega – бас
Frank Delgado – клавишни
Abe Cunningham – барабани

ДИСКОГРАФИЯ:
1995   Adrenaline
1996   Around The Fur
2000   White Pony
2003 Deftones
2006   Saturday Night Wrist
18 Май 2010 Diamond Eyes

Коментари (0)

Публикувано в на 21 април 2010 г.