Tesla TSLA Q1 2022 Номера за производство и доставка на превозни средства

На 4 декември 2021 г. клиентите в магазина на Tesla в Шанхай, Китай ще се насладят на нови мощни електрически превозни средства.

Бъдещо издание | Бъдещо издание | Getty Images

Тесла Просто докладвай Номера за производство и разпространение на превозни средства за първото тримесечие за 2022 г.

Ето как го направиха.

Доставки за електрически превозни средства (общо): 310 048

Производство на електрически превозни средства (общо): 305 407

На През същия период на миналата година Tesla достави 184 800 електрически превозни средства и произведе 180 338 автомобила.

Според Tesla, превозните средства Model 3 и Model Y представляват 95% или 295 324 доставки през първото тримесечие на 2022 г.

Компанията произведе 4641 автомобила по-малко, отколкото е доставила през това тримесечие, позовавайки се на „текущи предизвикателства във веригата за доставки и спиране на завода“.

Анализаторите очакват 317 000 превозни средства да бъдат доставени през първите три месеца на 2022 г., според оценките, съставени от FactSet до 31 март. Прогнозите варират от минимум 278 000 доставки на превозни средства до максимум 357 000.

Доставките са много близки до продажбите, обявени от Tesla.

Компанията наскоро откри нова фабрика в Бранденбург, Германия и проведе церемония по прерязване на лентата на 22 март. Tesla планира да проведе тържествена церемония по откриването и „Cyber ​​Rodeo“ на 7 април в друг нов завод за сглобяване на превозни средства, който ще построи. Остин, Тексас.

Tesla официално премести централата си в Остин на 1 декември, но все още управлява първата си фабрика за електрически автомобили във Фримонт, Калифорния.

В световен мащаб операциите на Tesla за тримесечието, приключило на 31 март, бяха натежали от увеличението на правителството и новите здравни ограничения в Китай, които спряха производството в завода му в Шанхай. В Четвърто тримесечиеTesla достави 308 600 EV, което е рекорд за компанията.

READ  Twitter съди Илон Мъск за сделка за 44 милиарда долара

Tesla, заедно с други автомобилни производители, беше силно засегната от широко разпространения недостиг на компоненти и инфлацията. Важни компоненти като полупроводниците са в недостиг, а цените на суровините като никел и алуминий се повишиха, откакто Русия започна инвазията си в Украйна през февруари. В Съединените щати клиентите на Tesla чакат месеци, преди да изпълнят поръчките си за автомобили.

Изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск Той предупреди за инфлационен натиск върху бизнеса в средата на март и повиши цените на автомобилите си в САЩ и Китай.

– Джордан Новет от CNBC допринесе за този доклад.

Вижте: Акционерството на Tesla показва доверие в компанията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.