„Темата на Нова“ – научи повече за хитовите актьори от „1001 нощ“ с онлайн видео и снимки

„Темата на Нова“ – научи повече за хитовите актьори от „1001 нощ“

Събота, 4 юли, 19:30 ч. в „Темата на Нова”:
„Шехерезада и Онур – приказката продължава…”
автор: Анелия Иванова

Отдавна, в тъй далечни времена, когато хората си мислели, че звездите са закачени на небето златни светлинки, живял на Изток страшен цар Шахриар.

Всяка нощ в неговия палат довеждали нова жена, а на сутринта той я убивал.

Когато дошъл редът на везирската дъщеря Шехерезада, тя се явила пред цар Шахриар и започнала да му разказва приказка. Щом се зазорило, прекъснала приказката на най-интересното място и за да узнае продължението, царят пощадил живота й…

И Шехерезада оживяла, за да започне през другата нощ своята нова вълшебна приказка, вплетена като разказ в разказ, безкрайна като самия живот и много кратка, за да се изживее сладостно.

В продължение на хиляда и една нощ цар Шахриар чул много приказки, обикнал Шехерезада, пощадил живота й и заживял щастливо с нея. Така според преданието се появили приказките от ”Хиляда и една нощ”, известни още като „Приказките на Шехерезада”.

Съвременната Шехерезада се казва Бергюзар Корел и е родена през 1982 г. в Истанбул, от театрално семейство е.

Нейната майка е популярната през 70-те години на миналия век турска актриса Хюлия Даркан.

Баща й, Таню Корел, също бил артист, при това доста известен в Турция. Заради изпълнението си на Шехерезада в турския сериал „1001 нощ” Бергюзар Корел стана една от най-желаните жени не само в Турция…

Сериалът „1001 нощ” до такава степен завладя сърцата на българската публика, че стотици хиляди зрители неудържимо и с трепет чакаха поредния епизод. Също като в приказките сюжетът те въвлича в романтичния свят на героите Шехерезада и Онур.

Халит Ергенч, изпълняващ ролята на Онур Акзал, приковаваше пред екраните своите почитатели с невероятната си игра и проницателния си син поглед, който, оказва се, идва от балканската му жилка.

По майчина линия неговата прабаба е българка, а прадядо му – албанец.

Интересна е и историята на другия род. Единият му дядо по бащина линия е от Аванос – Турция, а баба му – бяла арабка…

Коментари (3)

Публикувано в на 3 юли 2009 г.