„Човекът и светът“ и още премиери от Travel Channel

Ново по Travel Channel през ноември 2013 г.

ЧОВЕКЪТ И СВЕТЪТ
Премиера в сряда, 13 ноември, от 21:00 ч.

В „Човекът и светът“ Роб Бел – авантюрист, спортист, инженер – прави поредица от пътувания между определени точки през някои от най-динамичните и вълнуващи местности в света, но има и една уловка: не са разрешени никакви машини. През целия път той може да разчита единствено на своите собствени сили със съвсем малко помощ от майката природа.

Всеки ден Роб е на крак с изгрева на слънцето, готов да се изправи срещу следващото предизвикателство. От каньонинг, парапланеризъм и планинско колоездене по нанадолнище, до рафтинг, коустеринг и маунтинбординг — Роб прави всичко необходимо, за да стигне до местоназначението си преди залез слънце.

През целия си път, който обхваща най-трудните терени в Южна Африка, Полша, Чешката република и Обединеното кралство, Роб се среща с широк кръг от експерти и водачи, като всеки от тях предлага свои собствени идеи и техники, за да му помогне да си проправи път по бреговата линия и през стръмните скали, склонове и речни проломи.

Всяка дестинация изправя Роб пред нови предизвикателства, поставяйки на изпитание неговото самообладание, но и позволявайки му в същото време да види света в една изцяло нова перспектива.

НЕВЪЗМОЖЕН ХОТЕЛ
Премиера в понеделник, 4 ноември, от 20:00 ч.

Антъни Мелкиори – един от най-търсените консултанти за подобряване състоянието на западащи хотели в САЩ – насочва своето изключително критично око към още няколко хотела в затруднено положение.

Когато пристига за първи път на дадено място, той използва набор от методи – от дегизировка до скрити камери, за да разберете до колко критично е състоянието на съответните хотели и бързо открива, че положението им наистина е много сериозно.

Като начало, Антъни пътува до Калифорния, за да даде нови сили за живот на историческия хотел „Холбрук“. Основан през 1851 г., това е най- старият хотел с ресторант и нощен клуб в Калифорния, който продължава да функционира, но собственикът Иън Гарфинкъл се бори да извлече печалба от тази историческа забележителност и дори не може да запомни паролата на компютъра си, за да промени цените на стаите.

Антъни бърза да помогне също и на Шон и Джули, които съвсем отскоро са в хотелиерския бизнес и изглежда нямат никаква представа какво трябва да правят. Антъни е шокиран, когато открива, че те са наследили една сватба от предишните собственици и че тя ще се състои само след два дни. По някакъв начин Антъни трябва да подготви хотела за едно събитие, което може или да му донесе успех, или да доведе до пълния му провал.

Антъни пътува също и до Гърция, за да оцени как „Литоро Олимпус Ризорт Вилас & СПА“ се справя с последните икономически затруднения на Гърция. Фактът, че пиколото не си прави труда да отговори на каквито и да било запитвания на гостите със сигурност не допринася за набавянето на така необходимите парични средства.

Не всеки приветства забележките и препоръките на Антъни, но той със сигурност не се страхува да поднесе някои горчиви, но необходими истини на някои „трудни“ собственици.

РАЗТЪРСВАЩИ ЕКСТРЕМНИ ИЗЖИВЯВАНИЯ
Двойна премиера в събота, 9 ноември, от 21:00 ч.

Това шоу обикаля из цялата планета в търсене на най-страховитите и неподатливи на законите на гравитацията екстремни спортове, които съществуват, с цел да постави зрителя в самия център на действието, извеждайки понятието за екстремно изживяване на съвсем ново равнище!

Искате ли да се спуснете по най-бързата зип линия на Земята в Нова Зеландия, достигайки скорости с три цифрени стойности по време на полета между стените на каньона? А може би 80-метров скок със 130 км/ч на единствения в света стадион за бънджи скокове в Южна Африка Ви привлича повече? Или какво ще кажете за пейнтбол с военни танкове?

Уверете се, че сте затегнали коланите, тъй като „Разтърсващи екстремни изживявания“ Ви предоставя пълен достъп до тези наистина ужасяващи, изпълнени с адреналин спортове.

АФРИКАНСКАТА КУХНЯ НА РЕЗА
Двойна премиера във вторник, 26 ноември, от 20:00 ч.

Последвайте Реза Махаммад в едно кулинарно приключение, в което той открива разнообразната кухня на Субсахарска Африка. В пътуванията си през Намибия, Замбия, Ботсвана, Южна Африка и Занзибар Реза се среща с изключителни хора, които разказват завладяващи истории и споделят своята вкусна храна. От крайбрежието до планините, от горите до оживените градове — Реза навсякъде открива скрити кулинарни находки. Връщайки се обратно в своята невероятна африканска кухня, Реза използва пътуванията си като вдъхновение, за да създаде свои собствени вкусни ястия с пикантен индийски привкус!

ДИВАТА ПРИРОДА НА КАРПАТИТЕ
Премиера в петък, 8 ноември, от 21:00 ч.

Чарли Отли посещава Северна Румъния и Марамуреш – един от най-живописните райони на Карпатите. Тук той присъства на традиционни фестивали и сватби и научава повече за развитието на румънската музика от известния народен певец Григоре Лесе и от поп идола Лоредана Гроза. По време на пътуването си в североизточната част на страната към Молдова, Чарли се среща с монасите в известните изографисани манастири в Буковина.

Завършвайки пътуването си с драматичния пролом Биказ и езерото Лаку росу, Чарли насочва вниманието си към начините, по които туризмът подпомага запазването удивителната дива природа на Европа. С редица местни и международно признати личности, които също подчертават значението на този район, Чарли обсъжда региона с Негово Кралско Височество Принца на Уелс, който за пореден път демонстрира голямата си привързаност към тази уникална страна.

ТОТАЛНО ПРИКЛЮЧЕНСКИ УИКЕНД
В събота и неделя – на 9 и 10 ноември, от 11:00 ч. до 18:00 ч.

Ще имате възможност да усетите покачването на адреналина, тъй като Travel Channel представя един тотално приключенски уикенд, за да отбележи началото на уникалната нова поредица „Човекът и светът“. Не пропускайте дълбоководните морски приключения със „Спускане под водата“ и някои екстремни изживявания в търсене на кафе в „Опасни терени“. Уверете се, че сте „Зареден и готов“ както Кевин Конъли, докато той се справя с всякакви високооктанови предизвикателства, преди да се изстреля с пълна скорост надолу по пътя в „Бърза лента: Италия“. Затегнете колани и да започваме!

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2013 г.