Човек се разболява, ако животът е лишен от смисъл!

Каква е лечебната сила на смисления живот? – във великденското издание на „Духът на здравето тази неделя, от 8:00 по bTV

Всичко за здравето на детските зъби и защо профилактиката е бъдещето на интелигентната медицина

Тази неделя, навръх Великден, в „Духът на здравето” от 8:00 по bTV, водеща ще бъде темата за смисъла на човешкия живот и дали липсата на позитивизъм може да ни разболее.

„Струпването на празноти и безсмислия е нещо непоносимо за човешкия ум и когато животът изгуби своя смисъл, ние се разболяваме“, казва Виктор Франкъл – създател на логотерапията (лечението чрез смисъл). Докъде стига истината в неговото твърдение и как да се справяме със стреса и мрачните мисли? – това ще коментират гостите на д-р Неделя Щонова, психoлозите Мадлен Алгафари и Христо Монов в студиото на „Духът на здравето”.

Кои са основополагащите принципи на профилактиката и къде се крие здравето на зъбите на нашите деца?

Оралното здраве е неразделна част от общото здраве на човека и дава отражение на всички органи и системи. Усложнения на зъбния кариес могат да доведат до перикардити и миокардити, до заболявания в ставите и бъбреците, а е доказано, че ракът на панкреаса се дължи на заболявания в устната кухина. Проф. Милена Пенева, ръководител на Катедрата по детска дентална медицина в  Медицински университет, София и д-р Борислав Миланов, председател на УС на Български зъболекарски съюз (БЗС), ще обяснят на зрителите на bTV колко важни са хигиенните навици на устната кухина за цялостното здраве на организма.

Какви са новостите от  състоялия се неотдавна Международен форум по превантивна дентална медицина, проведен за първи път в България и какво ще сподели председателят на Столичната колегия на БЗС – д-р Олег Гладков, зрителите на „Духът на здравето” ще видят в празничното издание на предаването, тази неделя, от 8:00 по bTV.

Гледай видео записи от предаването онлайн.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 май 2013 г.