Чиста кръв – колумбийски сериал със 104 серии от БНТ 1 с онлайн видео и снимки

Чиста кръв – колумбийски сериал със 104 серии от БНТ 1

Акценти от седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ 1 от 18.05. до 24.05.2015 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 18.05.2015

 

16.35 – ЧИСТА КРЪВ /Колумбия, 2007 г/ – 104 х 45 мин.

                        PURA SANGRE                  

Сценарист: Маурисио Навас, Кончита Руис, Таня Карденас. Режисьор: Ерней Луна. Оператор: Андрес Пердигон, Хайме Гавилан. Музика: Освалдо Монтес. В ролите: Рафаел Новоа, Марсела Мар, Кати Саенс, Пепе Санчес и др.

1 еп: Паулина отива при Алехандро Лагос с фалшива автобиография и той я наема на работа. Нейната задача е да съсипе семейство Лагос. Флоренсия и Едуардо са деца и са много привързани един към друг. Паулина ги разделя и убива жената на Алехандро.

 

23.00- БОРДЖИИТЕ /Франция, Германия, 2011 г/ – 12 епизода   BORGIA

12 еп: Хуан борджия е убит. Чезаре и Алесандро – брат на Джулия стават смъртни врагове. Лукреция постъпва в манастир „Сан Систо”. Родриго забранява да я посещават, но и да приеме Светите обети. Джулия се опитва да го убеди, че това е нейното щастие. Французите вече не са заплаха за Рим.

 

 

ВТОРНИК – 19.05.2015

 

16.35 – ЧИСТА КРЪВ /Колумбия, 2007 г/ – 104 х 45 мин.

2 еп: След 18 години. Паулина вече е омъжена за Алехандро и продължава да върши пъкленото си дело. Флоренсия е сгодена. Ирене е в лудница, защото Паулина я е набедила за смъртта на Хеновева. Едуардо се завръща. Паулина не го познава.

 

23.00- БОРДЖИИТЕ  – ПРАВИЛА НА ЛЮБОВТА, ПРАВИЛА НА ВОЙНАТА /Франция, Германия, Чехия, 2012 г/   – 12 х 55 мин.

                        BORGIA 2

                        Сценарист: Том Фонтана. Режисьор:Диалбла Уолш, Кристоф Шреве. Оператор: Усама Рави. Музика: Ерик Ньовьо. В ролите: Джон Доман, Марк Райдър, Изолда Дюхаук, Марта Гастини, Диармуид Нойес, Арт Малик, Криситян Макей, Асумпта Серна и др.

Сага за Борджиите – един старинен род от Валенсия. Най-властната и богата испанска фамилия в Европа, провалена от безграничния стремеж към власт. Предизвикателни и безскрупулни, те успяват да извършат всички смъртни грехове, но са скандални, защото го правят по-добре от враговете си. Борджиите, възхвалявани от Макиавели и сатанизирани от историци, дават на света двама от най-противоречивите Папи. Три десетилетия това семейство държи в подчинение християнския свят.

Италия, Рим и Ватиканът са сцена на битки за власт, интриги, подли убийства, предателства, безсмислен разкош и нечуван разврат. И това се преплита с дълбоката почит към изкуствата и науката.

Трагизмът е предопределен за всички Борджии. Тази династия оставя кървави следи в европейската история по времето на Ренесанса.

1 еп: Синовете на Родриго Борджия Педро и Хуан се завръщат с едно откровение, заради което баща им ги убива. Чезаре иска да стане крал на Неапол. Всички празнуват деня на Свети Валентин. Джулия е скрита в провинцията заедно с бебето си, но Рим й липсва. Алесандро е щастлив, когато е с нея. Папата смята отново да омъжи Лукреция.

 

 

СРЯДА – 20.05.2015

 

21.05 – ПО СЪВЕСТ /Италия, 2012 г/ – IV сезон – 12 х 50 мин.

/6 еп/ Никой не е виновен – 2 част: Сложния случай с имението на граф Раниери се оказва доста страшен. След тримата убити следва изнудване. Но вината на „Мейл Рос” вече е безспорна. В земята са открили находище на уран и го пазят в дълбока тайна. Приключва разследването и на трагедията с ферибота. Капитаните са оневинени, а инженерът и корабостроителната компания са осъдени и съсипани завинаги. С вечното си чувство за хумор Вирджило помага на Роко и дъщеричката му.

 

23.00- БОРДЖИИТЕ  – ПРАВИЛА НА ЛЮБОВТА, ПРАВИЛА НА ВОЙНАТА /Франция, Германия, Чехия, 2012 г/   – 12 х 55 мин.

2 еп: Много неща се случват около големия католически празник Пепелна сряда. Чезаре Борджия се влюбва страстно в Карлота. Крал Федерико иска да махнат Чезаре от Неапол, за да осъществи плановете си. Принц Фердинанд иска ръката на Лукреция. Великият капитан Де Кордова тръгва към Неапол, за да събере войските си и да спаси Венеция от турците.

 

 

ЧЕТВЪРТЪК –  21.05.2015

 

16.35 – ЧИСТА КРЪВ /Колумбия, 2007 г/ – 104 х 45 мин.

4 еп: След като Мария умира, Паулина забранява на всички прислужници да съобщят за смъртта й на Флоренсия. Има тайна, която само Мария я е знаела и преди смъртта си я поверява на Ирене. Едуардо наблюдава погребението на майка си скрит зад гробовете. Той е решен да отмъсти.

 

17.30 –  ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3544 еп. – 22мин.F

 

20.50 – ВОЙНАТА НА ПОКОЛЕНИЯТА /Германия, 2013 г/ – 3 части –

3 серия – Друга страна: 1944 г. Преди 3 години петима приятели са се сбогували и разделили в Берлин с обещание да се съберат за Коледа. Минали са три години, а краят не се вижда. Приятелката им, станала звезда в Берлин, е убита от гестаповеца дорн. Тя е разстреляна като „предателка”. Петимата приятели са се търсили един друг, но накрая на войната се срещат само трима оцелели. Те са изпълнени с горчивина, войната е оставила отпечатък върху всекиго от тях, понесли са незаличими загуби. Участниците във военните действия се убеждават, че германският Вермахт не е непобедим.

 

23.00- БОРДЖИИТЕ  – ПРАВИЛА НА ЛЮБОВТА, ПРАВИЛА НА ВОЙНАТА /Франция, Германия, Чехия, 2012 г/   – 12 х 55 мин.

3 еп: Преживяват потоп, което се приема за знак на Божия гняв. Сред хората се носи слух, че край бреговете има чудовище. Родриго иска да се възползва от случая, за да спечели дивиденти. Лукреция ражда и й взимат детето и ще я омъжат за Ди Калабрия. За да укрепят властта си в Съвета, Борджиите привикват испанските си братовчеди. Савонарола е голяма заплаха за тях.

 

ПЕТЪК – 22.05.2015

.

22.00 – ИЗПЕПЕЛЕНИ ОТ СЛЪНЦЕТО 2 – втора част – ЦИТАДЕЛА/Русия,2011 г/  – III филм

                        УТОМЛЕННыЕ СОЛНЦЕМ 3

Режисьор: Никита Михалков. Оператор: Владислав Опелянц. Музика: Едуард Артемиев. В ролите: Никита Михалков, Олег Меншиков, Надежда Михалкова, Сергей Маковецки и др.

Трябва да бъде атакувана Цитадела, в която са се окопали немците. Битката ще ръководи Котов, а неговите войници са хора, неучаствали във войната. Целта е те да бъдат пожертвани като пушечно месо. Но за изненада на всички битката е спечелена от руснаците благодарение на Котов.

Субтитри

 

СЪБОТА – 23.05.2015

 

09.50 – ПРИНЦЕСА ЛИЛИФЕЕ И МАЛКИЯТ ЕДНОРОГ /Германия, Франция, 2011 г/ – аним.

                        PRINCESS LILLIFEE AND THE UNIC

Сценарист: Марк Слатър, Габриел М.Уолтър. Режисьори: Хюберт Вейланд и Ансгар Ниебур. Музика: Волфганг Сим

В приказното царство Пинковия, от вълшебен сън, пристига бебе еднорог. Лилифее и нейните приятели тръгват на фантастично пътешествие към замръзналото царство Блутопия, защото родителите на еднорога са в опасност. Проклятие тегне над това царство. То е обречено на вечен лед и сняг.

дублаж

Коментари (0)

Публикувано в на 18 май 2015 г.