Честит рожден ден, bTV Cinema! Какво да очакваме през 2011 г.?

Каналът е задължителен за поне 40% от зрителите в България!

bTV Cinema празнува първия си рожден ден. На 7 декември 2009 г. филмовият канал стартира в българското медийно пространство с идеята да предложи на зрителя почивка в приятната компания на калейдоскоп от известни актьори и богато разнообразие от филмови заглавия. Една година след създаването си телевизията се превърна не само в неделима част от семействата на българските зрители, но и в желан приятел.

bTV Cinema бързо беше припозната от аудиторията като източник на разтоварване от напрегнатото ежедневие в спокойствието на домашния уют. Според изследвания на „Маркет линкс” само шест месеца след първото си излъчване каналът е бил познат на над 90% от зрителската аудитория, а над 40% от зрителите са го посочвали като един от петте задължителни канала за тяхното семейство.

За една година телевизията излъчи над 60 премиерни за страната заглавия – по едно всяка седмица.

bTV Cinema е първата телевизия, която излъчи шестте епизода на култовата сага „Междузвездни войни“, като премиерен за малкия екран беше „Епизод 3: Отмъщението на ситите“. “Х2”, „Път към отмъщение” с Том Ханкс, „Господар и командир: Далечният край на света” и „Късметлията” с Ръсел Кроул, „Рок завинаги” със Сюзън Сарандън и Голди Хоун, „Хъни” с Джесика Алба, „Хванете Папи”, „Кафява захар”, „Барабанистът”, „Ганди, моят баща” са само част от блокбастърите, излъчени премиерно по bTV Cinema.

Зрителите имаха възможността да се насладят и на едни от най-добрите филмови продукции от близкото минало, носители на множество награди „Оскар”, с участието на актьори, превърнали се в истинска легенда за филмовото изкуство.

bTV Cinema стана любима телевизия на телеманиаците и с излъчването на едни от най-хитовите световни сериали. Сред премиерните заглавия са „криминалният носител” на ЕМИ „Кости”, „Герои”, „Извън играта”, „Излъжи ме”, „Къща за кукли”, неизлъчвани досега сезони на „Втори шанс”, „Синове на анархията”, „Приключенията на Мерлин”, „Военни престъпления”, „Прокурорът”, „Изкуплението на Грейс”, „Червения орел”, „Царицата на рапирите”.

bTV Cinema е и единствената телевизия, по която зрителите могат да гледат повторенията на най-сполучливия български сериал „Стъклен дом”.

Още от началото на следващата година зрителите на филмовия канал ще бъдат зарадвани с още няколко екшън премиери, а в близките месеци bTV Cinema ще излъчи нови сезони на „Кости”, „Прокурорът”, „Излъжи ме”, „Извън играта” и др.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 декември 2010 г.