„Червената вдовица“ и още нови филми и сериали по AXN

Акценти от филмовата програма на AXN за май 2013 г.

1 май 2013, сряда
21:00 Доктор на мафията; сезон 1, епизод 7, драма, САЩ, 2012 – премиера

Докато Грейс се възстановява от огнестрелната рана, Константин взима на мушка Морети и Франко. Морети моли Титус Амато да помисли отново над сделката им с видео покер машини. Когато Амато отказва, Морети изпраща Франко и неговите хора да унищожат игралните машини в склада, в който се съхраняват. Току-що осъзнали, че машините са преместени, групата е нападната от засада. Двама от хората на Морети са убити, Джио е ранен, а Франко се разминава на косъм. При стрелбата са ранени и двама случайни минувачи и когато те и Джио са откарани в болницата, Грейс трябва да се стегне и да окаже помощ.

6 май 2013, понеделник
22:00 Ханибал; епизод 5, драма, трилър, САЩ, 2012 – премиера

Джак, Уил и екипът са повикани да разследват 2 случая, при които жертвите са с изрязани от кожата на гърбовете им „ангелски” крила. Оказва се, че убиецът има мозъчен тумор, а Ханибал споделя хипотезата, че туморът може да придизвика насилствени халюцинации. Той допуска възможността „ангелите” които убиецът създава да не са религиозен символ, а по-скоро отчаян опит да се защити. Въпросът е – от какво се страхува? Докато продължава с разследването, Джак трябва да се изправи и срещу факта, че туморът на жена му се е завърнал.

7 май 2013, вторник
21:50 Червената вдовица; сезон 1, епизод 1, драма, екшън, САЩ, 2012 – премиера

Марта Уолрейвън изглежда води идеален живот! Тя е отдадена майка и съпруга, чието ежедневие е посветено на грижите за трите й деца и мъжа й в шикозно предградие на Сан Франциско. Но, както често става, зад лъскавата фасада истината е много по-различна – съпругът на Марта Евън, поддържа стандарта на семейството си с износ на марихуана. Марта е наясно със света на организираната престъпност – баща й Андрей Петров и лоялният му бодигард Лутър са част от „Братва” – руската мафия в Сан Франциско. Това е свят, от който тя и сестра й Кат винаги са искали да избягат, но никога не са успявали напълно.

Но, когато Евън е брутално убит, животът на Марта се преобръща. Нейната първа грижа е да предпази децата си, но когато получава предложение от ФБР за закрила срещу сътрудничество, тя осъзнава, че е невъзможно да се обърне срещу руската мафия и отказва.

Скоро, истината около убийството на Иван излиза наяве – той е участвал в кражбата на кокаин на стойност милиони долари от международния криминален бос Николае Шилър, а дългът му е прехвърлен върху вдовицата му. Сега, Марта трябва да навлезе още по-дълбоко в престъпния свят, за да успее да се издължи и да запази своя живот и този на децата си.

8 май 2013, сряда
21:00 Доктор на мафията; сезон 1, епизод 8, драма, САЩ, 2012 – премиера

Франко притиска ФБР, за да влезе в програмата за защита на свидетелите. Целта му е да може необезпокояван да разследва Константин, който се опитва да обедини и оглави престъпните фамилии на Чикаго. След като казва на Грейс, че е полицай под прикритие, Франко се опитва да я принуди да сложи край на отношенията си с Константин. Междувременно, Грейс използва връзките си в мафията, за да помогне на своя стара приятелка, чиято дъщеря е зависима от хероин.

10 май 2013, петък
21:00 Луна: Мистерията на Календа; сезон 1, епизод 6, мистерии, Испания, 2012- премиера

Докато Сара разпитва Джерардо, на пътя става катастрофа. Когато пристига на мястото на инцидента вижда, че колата е на съпругата на кмета – Исабел, но няма и следа от жертва наоколо. Изглежда, че колата е излязла от пътя и се е ударила в дърво, но Сара и Соня забелязват, че също така е била ударена странично от друга кола. Сара споделя с Раул опасенията си, че изчезването на Исабел може да има нещо общо с тайната среща, която тя и Исабел са си насрочили и на която Исабел е трябвало да каже на Сара защо е помогнала на Давид. Мнението на Раул е, че трябва да започнат свое разследване по случая.

13 май 2013, понеделник
22:00 Ханибал; епизод 6, драма, трилър, САЩ, 2012 – премиера

Доктор Ейбъл Гидиън, обитател на Балтиморската щатска болница за криминално проявени психично болни заявява, че той е истинската „Изкормвач от Чесапийк”. Уил и Джак трябва да проверят дали наистина е така.

Д-р Фредерик Чилтън, администратор в Балтиморската щатска боница за криминално проявени психично болни, търси помощта на ФБР, след като един от пациентите му, д-р Ейбъл Гидиън, убива човек от персонала и заявява, че той е „Изкормвачът от Чесапийк”. Уил и Джак искрено се съмняват в твърдението на Гидиън, докато той не им споделя информация, която само Изкормвачът би могъл да знае. По средата на разследването, Джак е сполетян от спомена за студентката в академията Мириам Лес, която изчезва безследно, докато работи по случая на Изкормвача.

21:50 Червената вдовица; сезон 1, епизод 2, драма, екшън, САЩ, 2012 – премиера

В замяна на откраднатата дрога, криминалният бос Шилър съобщава на опечалената Марта, че трябва да пренесе пратка за него през граница, без да й каже кога или как ще се свърже с нея. Марта вярвя, че ако успее да се справи с тази задача ще бъде свободна от контрола на Шилър. Докато чака, тя решава да помоли баща си да я просвети в криминалния бизнес. На първо време, те трябва да открият митническо бюро склонно да приеме подкуп…

18 май 2013, събота
22:00 Пакетът; екшън, САЩ, 2012, с Долф Лундгрен, Стив Остин – премиера

Отмъщението гарантирано! „Леденият” Стив Остин и Долф Лундгрен са звездите в трошащия кости екшън „Пакетът”! Остин е ветеранът боец Томи Уик, понастоящем охранител в нощен клуб и хладнокръвен бодигард на сиатълски мафиот. Лундгрен е „Германецът” – международен криминален бос и безмилостна машина за убиване. Когато Уик трябва да транспортира и предаде мистериозен пакет от шефа си на Германеца, изведнъж се озовава мишена на цял куп наемници, убийци и садисти! Времето за доставка изтича. Броят на труповете расте! А двамата разярени мъже с богато минало в кървавите битки, нямат друг избор освен да обединят усилия за да опазят скъпоценния пакет!

19 май 2013, неделя
22:00 Максимална присъда; екшън, приключенски, САЩ, 2012, със Стивън Сегал, Стив Остин – премиера

Бившият таен агент Том Стийл (Сегал) и партньорът му Манинг (Остин), получават задачата да закрият стар затвор и впоследствие да посрещнат две мистериозни затворнички. Не след дълго затворът бива нападнат от елитен отряд наемници, които търсят новодошлите. Когато истинската идентичност на жените се разкрива, Стийл осъзнава, че е замесен в нещо далеч по-мащабно, отколкото си е представял.

20 май 2013, понеделник
22:00 Ханибал; епизод 7, драма, трилър, САЩ, 2012

След като намират трупа на мъж в хотелска стая, от чието тяло липсват бъбреците, Джак е убеден че серийният убиец известен като „Изкормвачът от Чесапийк” се е завърнал.

Джак изпраща Уил за да изгради профил на убиеца на мъж с извадени бъбреци, убит във ваната на хотелска стая. Уил отхвърля теорията на Джак и екипа, че „Изкормвачът от Чесапийк” се е активирал отново, след години затишие. Всъщност, той е убеден, че настоящият убиец страда от липса на професионален опит и най-вероятно е млад хирург или ветеринар. От друга страна, „Изкормвачъ от Чесапийк” е истински професионалист – художник, който рисува живи картини. Осъзнавайки, че това е подходящият момент нова вълна от убийства да бъдат приписани на някой друг, Ханибал Лектър (истинският „Изкормвач от Чесапийк”) убива три нови жертви и отстранява органите им в приготовление за една истинска, стилна вечеря. Докато разследването продължава, теорията на Уил се оказва вярна – на местопрестъплението са заловени шофьор на линейка и неосъществен хирург. Самоличността на Ханибал Лектър като „Изкормвача от Чесапийк” остава незасегната. Засега.

21 май 2013, вторник
21:55 Червената вдовица; сезон 1, епизод 3, драма, екшън, САЩ, 2012 – премиера

Контрабандното пренасяне на дрога на Марта, предизвиква инфарктно състояние, когато важен детайл от организацията претърпява промяна в последната минута. Тя е принудена да вземе решение сама и силно се изненадва от собствените си способности. Междувременно, децата й са несъзнателно въвлечени в разследването на ФБР срещу нея, а големият й син Борис, преживява отново моменти от убийството на баща си, на което става неволен свидетел.

22 май 2013, сряда
21:00 Доктор на мафията; сезон 1, епизод 10, драма, САЩ, 2012 – премиера

Докато Грейс и Брет лекуват свещеник, който е бил пребит по време на екзорсизъм, неуспешно събиране на рекет, праща Нейт още по-дълбоко в мафиотския свят. Макар, че Грейс предупреждава Франко за опасноста, на която се излага заставайки на пътя на стария си шеф, той въпреки това предизвиква Константин, като помага на детройския гангстер Ръсел Кинг, като част от задълженията си на ченге под прикритие.

25 май 2013, събота
22:00 Откат; екшън, САЩ, 2011, със Стив Остин, Дани Трехо

След убийството на семейството му, Райън Верет научава, че банда наричаща себе си „Кръгът“, е отговорна за смъртта на близките му. Райън тръгва след престъпниците решен на всичко…

26 май 2013, неделя
22:00 Принуден да се бие; екшън, Канада, 2011, с Гари Даниълс, Питър Уелър – премиера

Някогашната легенда в бруталния свят на незаконните боеве, Шейн Славин решава да промени живота си към по-добро и обещава на жена си и сина си, че повече няма да се бие. Но когато по-малкият му брат измамва безскрупулен бос на мафията, Шейн е принуден да се върне към арената, за да изплати дълговете на брат си и да защити семейството си. Сега, главният герой трябва да се изправи пред многобройни битки без правила и без милост. Възможни са два изхода – да победи или да умре!

27 май 2013, понеделник
22:00 Ханибал; епизод 8, драма, трилър, САЩ, 2012 – премиера

Уил и Джак са по следите на убиец, който изработва струни за музикални инструменти от човешка кожа.

Музикант от Балтиморския оркестър е открит с цигулка забита в гърлото по начин, който го превръща в своеобразен, ужасяващ струнен инструмент. Франкин – пациент на Ханибал, споделя предположението си, че приятелят му Тобиас може да е извършител на ужасното дело. Силно заинтригуван от елегантността и креативността на престъплението, Ханибал кани Тобиас на вечеря, но скоро между двамата избухва кавга.

Междувременно, Уил започва да страда от слухови халюцинации, които пречат на разследването. Той се обръща за помощ към Алана и между двамата припламва романтично привличане.

28 май 2013, вторник
21:55 Червената вдовица; сезон 1, епизод 4, драма, екшън, САЩ, 2012 – премиера

В отчаяния си опит да избяга от Шилър, Марта се готви да напусне страната заедно с трите си деца. Но докато доизпипва плана си, подмолният й брат Ървин е освободен предсрочно от затвора. Далеч от разкаянието, което се очаква да почувства, Ървин е преизпълнен с планове относно бъдещето на „бизнеса” им, включително планира сделка между Шилър и важна клечка в търговията с марихуана.

29 май 2013, сряда
21:00 Доктор на мафията; сезон 1, епизод 11, драма, САЩ, 2012 – премиера

Люк Харис е 25 годищният отчужден син на Константин, който се появява в Чикаго за да помоли баща си за помощ. Заем за недвижим имот от гангстер в Маями, който Люк е неспособен да върне, го поставя в списъка със смъртни присъди на убиеца Диего Балт. В отговор на проявената грижа от Грейс към приятелката му, гангстерския бос Ал Трапани се съгласява да помогне на Константин да спаси живота на сина, който никога досега не го е търсил за помощ.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2013 г.