Часовете репетиции на Миро за „Евровизия“ са преброени!

Репетициите в Осло: от упражнения до съвършенство за около 100 часа

Миро обяви какво – що ще пее

Българската делегация пристига в Осло на 18 май. Първата репетиция на Миро на сцената на Евровизия ще се проведе на 19 май от 13:10 до 13:50 ч., а на същата дата ще има и пресконференция от 14:30 до 15:10 ч. Втората репетиция на българския представител ще бъде на 23 май от 11:30 до 12 ч., а от 12:40 до 13:10 ще има пресконференция.

Множеството репетиции винаги са впечатлявали новодошлите на Евровизия. Събитието е една от най-големите телевизионни продукции в света и обединяването на всичките й части отнема много време. Общо се правят около 100 часа репетиции на сцената за Евровизия всяка година. „За да осъществите огромна продукция на нивото на тази, е нужно да репетирате”, казва Sietse Bakker, мениджър комуникации и PR за Евровизия.

Пристигайки на състезанието, има някои артисти, които трябва да репетират своето представяне като за шест месеца. Това трябва да се случи преди официалното начало на програмата. Делегациите от страните приготвят шоуто за сцената заедно с домакините организатори по време на месеците преди събитието.

След това идва моментът, в който артистите стъпват на сцената за пръв път. Този важен момент беше на 16 май, когато първите изпълнители бяха отведени за първата си репетиция на сцената. Много фенове превърнаха първата си среща със сцената в кулминационен момент от престоя си в града домакин и преживяха вълненията от първите репетиции на артистите.

Латвийската певица Aisha беше сред първите, изпробвали сцената по време на първия ден за репетиции. И без съмнение вълнението беше голямо. Тя беше възхитена след 40-те си минути на сцената.

„Сцената е красива! Звукът е перфектен и организацията е много добра. Няма какво да се добави. Това много улеснява нашата работа”, каза тя.

„Въпреки че изпълнителите идват добре подготвени, това е тяхното първо качване на сцената на Евровизия и може да бъде доста впечатляващо. Репетициите увеличават тяхната увереност. Сравнявам ги с футболни играчи, които искат да бъдат запознати с терена”, казва Sietse Bakker

Общо се провеждат около 100 часа репетиции за Евровизия всяка година. Първите изпълнители за Осло се качиха на сцената в неделя (16 май). Няма да има повторни репетиции до вторник (18 май). Междувременно новите страни участнички ще показват своето вътрешно сценично шоу през цялото време. По-късно, в събота и неделя, 5-те държави, класирали се за финала, ще проведат своите репетиции, с което ще завършат втория кръг от репетиции за представянето на всяка страна.

Отворените репетиции ще бъдат последвани от репетиции с облеклото. По време на тях, цялото шоу, включващо водещите и паузите, се репетира едно към едно пред публика. Всяко едно от трите живи излъчвания се репетира 3 пъти. Така излиза, че изпълнителите, класирали се след полуфинала, са със 7 изпълнения преди финала – без да се включват предишните отворени репетиции.

Операторите и останалите членове на техническия екип започват своите репетиции седмици преди да пристигнат първите изпълнители. Понякога се репетира и процедурата по гласуването, друг път е включена в представянето на артистите на сцената.

Междувременно, Миро обяви в официалния си фейсбук профил, че ще пее микс между български и английски!

Miro – Eurovision Слагам край на спекулацийте. В Осло ще се пее на БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ!

Оригиналният правопис на изпълнителя е запазен!

Използвана е информация на Eurovision.TV

MIRO – You’re An Angel | Full HD

Коментари (0)

Публикувано в на 17 май 2010 г.