„Чанове“ – в България вече има радио за автентичен фолклор!

След няколко неуспешни опита, налице е единственото към момента излъчване за истински българската музика

За последен път в България имаше фолклорно радио, когато „Юнайтед медия“ – фирмата производител на бившата телевизия „7 дни“ реши да се захване с подобен проект.

Уви, към момента и „Багри ТВ“, и радио „Багри“ са в историята, както и всички останали медии – 7 дни, Джипси ТВ & радио, EMTV, ТВ Здраве и т.н., и т.н.

Нишата не остана задълго празна – това не е лошо, дори всеки би следвало да се гордее с подобно начинание. Фолклорът към момента не е в „най-силния си сезон“, а някои радиа, като „Наздраве„, се усмеляват само да го смесват умерено с поп-фолк, но нищо повече. Радио „Татковина“ пък забърква фолклора с поп-фолк, но и популярна + естрадна българска музика.

Новото радио се излъчва от сървър на SuperHosting – фирма, която денонощно бди нещо нелегално да не се появи на нейните машини. Щом това радио е било допуснато там, значи е с уредени права, и най-вероятно – със сериозни амбиции!

Радио „Чанове“ е дело на едноименния клуб по български народни танци, като може би единственият му (но сериозен) недостатък е, че излъчва с моно звук и сравнително ниско качество от 80 kbps.

И все пак, по-добре това, отколкото нищо! Чуй радио „Чанове“ сега, а ако искаш, посети и страницата Chanove.com.

Коментари (2)

Публикувано в на 18 април 2010 г.