„Тази сутрин“ и „Здравей, България“ в рейтинг война

Зрителите категорично избраха Антон Хекимян и Биляна Гавазова, заявяват от bTV и допълват –

Над два пъти повече зрители на възраст 18-34 г. в големите градове са гледали първото предаване на новите водещи на сутрешния блок на bTV

Ранобудните телевизионни зрители категорично избраха да започнат деня си с новите водещи на „Тази сутрин” Антон Хекимян и Биляна Гавазова. Особено силна е преднината на Антон и Биляна при младата градска аудитория (18-34 г). В тази група ефирът на bTV е бил предпочетен от над два пъти (118%) повече зрители отколкото този на прекия конкурент (моля, вижте графиката).

Значителен превес в гледаемостта на bTVима и сред активната аудитория на възраст 18-49 години, като разликата с втората в класацията телевизия е 37%.

„Успешната формула на bTV е в развиването и налагането на собствени лица. Антон и Биляна доказаха професионализма си тук и успехът на първото им предаване е съвсем логичен”, коментира Венелин Петков, Директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

От Нова телевизия обаче вадят „малко“ по-различни цифри!

Сутрешният блок на Нова е най-предпочитаният сред зрителите

Според независимата международна пийпълметрична агенция Mediaresearch, вчерашното издание на сутрешния блок на Нова „Здравей България” отново е привлякло най-голям дял от зрителската аудитория в активна възраст (18-49), съобщава Нова телевизия и също прилага графика. Въпреки промените в сутрешното предаване на конкурентната медия,Ани Цолова и Виктор Николаев отново спечелиха доверието на зрителите:

Увеличаването на зрителската аудитория на сутрешния блок на Нова, започнало още през есента на 2013 г. с присъединяването на Ани Цолова и Виктор Николаев към екипа на медията, продължава и до днес. Както е видно от графиката, сутрешният блок на Нова държи значително по-висок дял от този на прекия конкурент.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 юни 2014 г.