Тъжната седмица на bTV Cinema – пускат велика драма всяка вечер

Седмица на драматичното кино очаква зрителите на bTV CINEMA от 18 до 24 октомври

Седмица на драматичното кино ще предложи bTV CINEMA на своите зрители от 18 до 24 октомври в 20:00 часа.

В понеделник филмовият канал ще излъчи драмата „Братята Нютън”, която проследява историята на четирима братя, превърнали се в най-прочутите банкови обирджии в началото на миналия век. Освен с вълнуващия си сюжет филмът се отличава и с изключително силно актьорско присъствие – Итън Хоук, Джулиана Маргулис, Матю Макконъхи, Скийт Улрих.

Сандра Бълок е звездата в „Надежда за обич”, който ще видим във вторник. Нейната героиня Бърди ще трябва да преживее предателството на съпруга й и най-добрата й приятелка и да намери отново път към щастието. Филмът е режисиран от популярния актьор Форест Уитейкър („Нашата семейна сватба”, „Кървав спорт”).

Съвременната интерпретация на приказката за Джак и бобеното зърно ще покаже bTV CINEMA в сряда и четвъртък в двете части на едноименния филм. Историята е пресъздадена от режисьора Брайън Хенсън, а в ролите ще се превъплътят актьорите Ванеса Редгрейв, Дарил Хана, Матю Модайн, Мия Сара, Джон Войт Ричард Атънбъроу, Бил Барета.

В петъчната вечер ще видим сексапилната Джесика Алба в ролята на млад хореограф в „Хъни”. От обикновено момиче, което се бори за оцеляване, тя ще се превърне в ярка звезда в големия свят на шоубизнеса. Изкушенията по пътя към славата са много, но тя ще успее да им устои. В „Хъни” участва и американската рап певица Миси Елиът.

В събота българската си премиера ще направи разтърсващата драма „Червен прах”. Филмът разказва историята на Алекс Мпондо, чернокож южноафрикански политик, който е бил измъчван по време на апартейда. Хилъри Суонк ще влезе в ролята на негов адвокат в тежък и дълъг съдебен процес, по време на който ще бъдат разкрити шокиращи тайни. Лентата е режисирана от Том Хупър.

Седмицата на драматичното кино ще приключи с впечатляващия исторически епос „Смело сърце”, който bTV CINEMA ще излъчи в неделя. Филмът отдава почит на естествената човешка жажда за свобода и на способността на един героичен мъж да осъществи същинска революция. Режисьор на „Смело сърце” е Мел Гибсън, който изпълнява и главната роля в продукцията. Създаден в традицията на „Спартак” на Стенли Кубрик, „Смело сърце” напълно заслужава многото си “Оскар”-и и достойно зае мястото си сред класическите филмови военни спектакли.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 октомври 2010 г.