Тайните на огромни хеликоптери и подводници с онлайн видео и снимки

Тайните на огромни хеликоптери и подводници

Върховни структури

От подводници до супер хеликоптери, документалната поредица разкрива тайните на изумителни технологични постижения.

Епизоди:
1. Върховният хеликоптер
2. Върховната нефтена платформа
3. Върховната подводница

Премиера на 11 – 25 февруари по Viasat Explorer

Върховният хеликоптер

Най-новите „супер хеликоптери” са свръхмодерен тип машини, конструирани да летят бързо и безшумно в изпълнение на невероятни мисии. Каквото го може всеки хеликоптер, най-новите „супер хеликоптери” го правят много по-добре. Един от тях, известен с името „ЕХ101”, притежава набор от високотехнологични устройства, включително три компютърно-управлявани двигателя и ротор с пет перки, осигуряващ допълнителна маневреност при полет и отлична видимост при кацане. Новите разработки на хеликоптери ще са и далеч по-устойчиви при атака, тъй като корпусът им ще е подсилен чрез използване на кевлар и други високотехнологични композитни материали, които същевременно ще го правят по-лек. С помощта на кадри от действителни полети, както и възстановки, невероятни архивни записи и най-модерна компютърна графика ще имаме възможност да се удивим на днешните „супер хеликоптери” – изумителни, многофункционални машини за ХХI век.

Върховната нефтена платформа

Световното потребление на нефт и газ нараства главоломно. Фирмите от индустрията сондират все по-надълбоко, във все по-враждебни райони на планетата. Надпреварата в тази сфера е несекваща и поставя все по-големи изисквания пред технологията. В Мексиканския залив една от най-големите, свръхдълбоки водни нефтени платформи в света е закрепена стабилно на място тъкмо навреме преди началото на сезона на ураганите. Наистина ли подобна нефтена платформа, проектирана да устоява на бури от пета категория, не вреди на околната среда? Ще „разглобим” най-големите подобни структури на планетата, за да разкрием тайните на тези удивителни технологични постижения… и установим дали действително могат да се справят със страховитите и могъщи сили на майката природа.

Върховната подводница

В този епизод ще анализираме обстойно една загадъчна машина, която малко от нас са виждали отблизо. Още по-малко са хората, които я проумяват напълно. Как е възможно огромен и тежък къс метал, пълен с крехки човешки същества, да властва над подводната среда, в която налягането е толкова високо, че те смачква за секунди? Представяйки американската подводница от най-ново поколение „Тексас”, както и други международни подводници, епизодът разказва историята на това изумително изобретение. Авторите на филма получават ексклузивен достъп до обучителни мисии и на базата на видяното от тях, както и с помощта на компютърна графика и възстановки, ни показват как съвременните подводници надхвърлят и най-смелите фантазии: спускат се по-надълбоко, по-безшумни (и смъртоносни) са и изпълняват задачи, които биха удивили дори авторите на научнофантастични романи. Ще проучим и какво се е случило по време на някои останали в историята инциденти с подводници и ще покажем как новите технологии предотвратяват подобни бедствия.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 януари 2012 г.