Татяна Дончева в „На инат“: Горкият Дянков, Бойко е панел! (+видео)

Татяна Дончева: „Не е изключено да се кандидатирам за президент”

В сряда вечер гост в късното шоу «На инат» по Нова ТВ бе Татяна Дончева.

Лидерката на «Движение 21» и водещият Марк О’Селски играха на асоциации в студиото.

Дончева определи Сергей Станишев като „мишленце”, премиера Борисов като „панел”, бившия министър на вътрешните работи Румен Петков като „регент”, а за финансовия министър Симеон Дянков тя каза само: „горкият”.

За себе си бившата депутатка от БСП се изказа ласкаво и се нарече „върха на сладоледа”, а единственият, за когото си замълча, бе президентът Първанов.

Запитана от Марк О’Селски дали сериозно смята да се кандидатира за президент на изборите тази есен, Дончева заяви: „Не е изключено да се кандидатирам, но това ще стане ясно в края на август”. Тя обаче се пошегува, че президентският стол ще й отива. Юристката призна, че се е отцепила от БСП и е създала „Движение 21”, защото „когато в спорта треньорите отказват да пускат някого на игрището в продължение на години, по-добре той да излезе от там”.

На въпрос дали Алексей Петров има нещо общо с нейното движение и финансирането му, тя отрече и допълни: „Мина година и половина, можете да се ориентирате и да видите, че Алексей Петров си има други хора за спонсориране, други идеи и други вестници”.

Дончева, която е защитавала в съда Левски, ЦСКА, Светия синод, Мюфтийството и Мултигруп, бе попитана от Марк О’Селски, дали има клиент, когото по чисто морални съображения би отказала да защитава. Татяна Дончева бе категорична, че е имала такива ситуации и не взимала определени криминални случаи, които не й позволявали да ги съвместява с политиката. Тя предпочитала помирение на клиента с противника и смятала, че го постига.

Относно прочутата поправка „Ванко 1” в Наказателния кодекс, за която тя се застъпваше през 2006 г., Дончева обясни, че не е вносител на този закон, нито го е измислила. „Подкрепихте ли поправката в Парламента?”, контрира я Марк. „Не мога да ти кажа, защото нямам разпечатката от гласуването”, измъкна се тя, но призна, че всъщност инициатор на всичко е бил Румен Петков.

В четвъртък Марк О’Селски ще посрещне актьора Захари Бахаров, за да си поговорят за любовта в интернет, за ролите му в киното и театъра и за най-главната му и любима роля в живота – тази на баща. Филмът „Love.net” с негово участие излиза по кината на 1 април.  

На инат 30.03.11 (цялото шоу)

Коментари (0)

Публикувано в на 31 март 2011 г.