Таня Боева пее с арабин с 1 600 000 фенове във Фейсбук – аудио с онлайн видео и снимки

Таня Боева пее с арабин с 1 600 000 фенове във Фейсбук – аудио

Излезе дуетът на Таня Боева с принца на арабските балади

Линк към песента: https://www.youtube.com/watch?v=ufNYCBL3X1c

Хаус ремикс (какво доживяхме.. поп-фолк и хаус : ) ): https://www.youtube.com/watch?v=KUBnXHmWShY

Интересен и уникален по рода си дует ни представя Таня Боева. Песента се казва “Helemt Beeky”/ „Мечтая за теб” и е записана още преди повече от година и половина като пилотна към новия албум на популярния арабски изпълнител Само Заен. За популярността му говори достатъчно фактът, че певецът има 1,603,383 фенове във Фейсбук. Сингълът вижда бял свят чак сега, поради забавянето на тавата – следствие от тежката социално-политическа обстановка в Египет,

Само Заен е роден в Сирия, но живее в Кайро. В арабския свят е наричан „принцът на баладите”. Той се свързва с Таня посредством техен общ фен от Южна Африка, който „поствал” на стената си във Facebook клипове на любимата си българска изпълнителка. Като ги чул, Само изпратил съобщение на звездата на „Ара мюзик” в социалната мрежа, което гласяло, че се е влюбил в тембъра на гласа й и обожава звученето и емоцията на изпълненията й, затова й предлага да направят нещо заедно.

Таня споделя: „Не се поколебах дори за секунда! Това е вълнуващо предизвикателство, пък и аз живея с музиката във всичките й измерения! Стана като в приказките – съвсем неочаквано. Интересен е фактът, че Само пее куплетите на арабски, а аз припева на български. Това беше неговото желание. Попитах го дали не е по-добре моята партия да е на английски, но той беше категоричен, че именно изпълнението ми на родния ми език ще е много интересно за тамошната публика. Освен това изиска от мен да предам своето усещане на песента, без да се съобразявам с ориенталските музикални прийоми. Така че аз написах текста и подготвих моята част буквално за четири дни.  Мисля, че се получи прекрасен интернационален дует. Гласовете ни си паснаха идеално.”

 “Helemt Beeky”/ „Мечтая за теб” от два дни се промотира в арабския свят с огромен успех. Снимката по-горе пък е публикувана във Фейсбук профила на човека с 1 600 000 фенове… мащаби, непосилни и немислими в България. Спокойно може да се каже, че принцът и принцесата на баладите се събраха, защото всеки, който познава творчеството на Таня Боева, знае колко чувствена е тя в лиричните си изпълнения. А новият й проект ще даде възможност на още около 13 милиона души да се запознаят с името и гласа й!

Коментари (0)

Публикувано в на 14 юли 2012 г.