Талант на Ивана от „Гласът на България“ извади супер хит с онлайн видео и снимки

Талант на Ивана от „Гласът на България“ извади супер хит

„Искаш ли от това?“ е дебютният сингъл на Александър Байчев – участникът в първия сезон на музикалното риалити шоу „Гласът на България”. Парчето е по музика на самия изпълнител и Алекс Нушев, текстът е на Добромир Янков, а аранжиментът – на Алекс Нушев.

Видеото на „Искаш ли от това?“ е изработен от екипа на Георги Стефанов и Светослав Янков. Идеята за текста и настроението на песента се ражда в шоуто „Гласът на България“, където Алекс Байчев е спряган за „лошото момче“ в екипа на Ивана. Александър отпадна след петия концерт на живо в шоуто!

Очарователната девойка в клипа е Жени Желева и е много добра приятелка на певеца. „Снимките ни отнеха една вечер и минаха като по вода. Забавлявахме се изключително много и това се вижда от самото видео“, споделя Алекс Байчев.

Гледай видеоклипа онлайн:

Александър Байчев е на 25 години от Добрич. Той споделя, че може да прави три неща – да свири на пиано, да пее и да прави масажи.

Израства в семейство на музиканти, започва да пее и да свири на пиано на 6-годишна възраст. Приет е в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в класа на Алис Боварян. Завършва със специалност „поп и джаз пеене“.

Носител е на над 40 награди от национални и международни конкурси. Сред тях са:

награда за „Най-добър глас“ на конкурса „Малкият принц“ в Букурещ (1999);
Гран При на конкурса „Малкият принц“ (2001);
първа награда на международния конкурс „Сарандев“ в гр. Добрич;
първа награда като автор на нова българска песен на същия конкурс;

През 2006 г. е сред вокалите на група „Групата“. „Групата“ има 4 сингъла и албум на име „Групата“, както и много участия и концерти. Те също получават номинация за БГ Дебют на наградите на БГ радио за 2008 г.

Частично е използвана информация на MusicSpace.BG

Коментари (0)

Публикувано в на 31 юли 2012 г.