Свирят персийска музика в София – разгледай странните инструменти! с онлайн видео и снимки

Свирят персийска музика в София – разгледай странните инструменти!

Традиционна персийска музика на живо в София

Мехди Ростами и Сохейл Разаги за първи път у нас

Потопете се в мистичния свят на персийката музика с иранските музиканти Мехди Ростами и Сохейл Разаги, които ще представят традиционна музика от Персия по време на двете си участия в София.

Двамата са у нас по покана на Иранския културен институт и фестивала „Цветята на Корана”. Двамата ще представят колоритен синтез от етно музика и класика, изпълнени на ситар и уду, както и специфичните за региона инструменти шурангиз и тонбак.

На 27 март /неделя/ от 19.00ч. двамата ще бъдат в Dada Cultural Bar, когато ще има специална вечер посветена на иранската култура и освен техните изпълнения, гостите ще могат да видят отличения със „Златна палма” филм на Аббас Киаростами „Вкусът на черешата”. Ростами и Разаги ще радват зрителите преди и след прожекцията на филма, като публиката ще може да контактува с изпълнителите след тяхното участие.

На 28 март /понеделник/ двамата ще свирят в Евро синема от 19.30ч. преди прожекцията на филма „Празникът на огъня” на тазгодишния носител на „Златна мечка” от фестивала в Берлин Асгар Фархади. Филмът представя традиционното посрещане на празника Ноуруз в Техеран. Ноуруз е персийският еквивалент на Нова година и се празнува в деня на пролетното равноденствие – 21 март.

Tanhayi behtare By Mehdi Rostami

Коментари (0)

Публикувано в на 23 март 2011 г.