Световен прецедент: Гонят двама накуп в X Factor България!

Започват големите концерти в X Factor – за първи път двоен старт и двама изгонени

Срещата на Монсерат Кабайе с финалистите – в първия лайф концерт в четвъртък, 03 октомври

Не с един, а с цели два старта ще започнат големите концерти на X Factor този четвъртък и петък (03 и 04 октомври, 21.00 ч.). За първи път в световната история на шоуто продуцентът Магърдич Халваджиян сменя правилата.

Стартът на концертите на живо ще протече в два дни и ще бъде съпроводен от две елиминации и двама изгонени. За тази промяна екипът на шоуто получи специално разрешение от FremantleMedia.

Първите, които ще излязат един срещу друг, в четвъртък, 03 октомври, ще бъдат момчетата и момичетата. Представени чрез техните ментори, конкуренцията ще бъде между Саня и Заки.

Участниците, събрали най-малка зрителска подкрепа, ще излязат на сцената за втори път – те ще се явят на елиминации, за да се борят за оставане в шоуто, като само един от тях ще продължи напред. Един изгонен ще излъчи и вторият лайф концерт в петък, когато най-добрите приятели Любо и Мария ще се превърнат в конкуренти. На сцената ще излязат именно техните категории – момчета и момичета над 25 години и групите и дуетите.

Смяната на правилата започна още в епизода от вторник, когато бяха излъчени не 12, а… 16 финалисти. Журито единодушно реши, че четирима души заслужават втори шанс и върна по един участник в категория. Така палитрата от музикални таланти включва кандидати от 15 до 62-годишна възраст, две двойки близначки, две групи – Lollipop и The New Way, баскетболист-рапър, двойник на Рафи, латино инструктор и участници, готови на всичко за победата.

Какво ще видим в първия голям концерт на 03 октомври, когато войната между половете ще премине и на музикалния фронт – момчета срещу момичета. Ще разберем как протече срещата на двете категории със световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе. Какво ги посъветва и дали са усвоили нейните съвети? И още – компилация между рап и гайда, пълна промяна за Таня… и специално цвете, от което ще излезе най-малката участничка. Именно заради него стилистът на шоуто Кремена Халваджиян поръча стотици метри плат и прекара цели дни в разглеждане на каталози от цялата страна.

X Factor. Концерти на живо – 03 и 04 октомври, от 21.00 часа по Нова ТВ. 

Гледай видео запис от концерта от 3 октомври онлайн

Гледай видео запис от концерта от 4 октомври онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 2 октомври 2013 г.