Светослава Тадаръкова: Арестът на Супер Бианка е супер гаф!

Иван и Андрей завеждат граждански иск заради ареста на Супер Бианка

В сряда Иван и Андрей направиха продължение на темата с ареста на Супер Бианка в Перник. Тя бе задържана от полицаите заради това, че не е затъкнала личната си карта някъде в сценичния си костюм, докато се опитва да зададе въпрос на президента Първанов. Най-голямата заплаха за националната сигурност вече не е зад решетките, а е на свобода и броди абсолютно необезпокоявана по улиците.

Очевидно президентът не демонстрира голямо желание да отговаря на „Шоуто на Иван и Андрей”, но въпреки това двамата водещи не се отказват толкова лесно. Обадили се на „Дондуков” 2 и поканили държавния глава за интервю. Той им отказал.

В студиото на вечерното шоу гостува и един журналист с утвърдено име в разследващия жанр. Колко пъти се е борила с мълчанието на политиците? Защо силните на деня се страхуват от неудобни въпроси? Редно ли е да се отстранява журналист, докато си върши работата, както се случи със Супер Бианка? Това са някои от въпросите, над които разсъждаваха Иван и Андрей и разследващата журналистка Светослава Тадаръкова.

„Аз постоянно имам истории с охрани на важни държавници” – смее се г-жа Тадаръкова. Тя сподели, че има своите журналистически трикове и когато се опитват да я сплашват, и тя на свой ред сплашва. Вдига скандал, след което нейният въпрос обикновено се решава.

Според Тадаръкова Супер Бианка е допуснала журналистическа грешка като се е съгласила последна да задава въпросите си към президента. „Аз не упреквам Бианка! Тя беше много нежна в цялата ситуция” – добави г-жа Тадаръкова.

„Вие сте победители в тази история!” – заяви тя. „Би трябвало всеки в нашата професия на ваше място да се чувства на гребена професионалното щастие” – добави тя. Журналистката смята, че по-голяма реклама от това президентът да направи такъв гаф никой не може да им направи.

Двамата водещи няма как да заведат иск за извинение от президента, защото няма как да съдят президента, нито НСО. Затова Иван и Андрей обявиха официално в ефир, че ще заведат граждански иск за морални щети в размер на 1 лв. към пернишката полиция. Надяват се чрез това дело да се разбере, че е имало натиск върху пернишката полиция от страна на НСО.

„Арестът на Супер Бианка е супер гаф!” – бе категорична Тадаръкова. В България не се е случвало да арестуват журналист, особено момиче от шоу програма, което самите полицаи познават. За нея е сигурно, че всичко това е направено нарочно. А и Бианка е известна и няма нужда от установяване на самоличността, особено при положение, че пернишките полицаи наричат арестантката си по име. Разследващата журналистка смята, че арестът на репортерката от „Шоуто на Иван и Андрей” има за цел да демонстрира, че всеки, който вдига врява около президента ще му се случи нещо лошо.

Г-жа Тадаръкова е на мнение, че на един президент подобава, когато разбере, че такова нещо се е случило, да се обади и да се извини. Според нея президентът Петър Стоянов например би имал точно такава прекрасна реакция.

Това е класическата реакция на Георги Първанов. Фактът, че той не отговаря, означава, че наистина в България има огромен страх сред политиците от шоу програмите, където те се чувстват несигурни. Това не са лустросани интервюта, това не са подготвени интервюта. Те самите се чувстват неподготвени и отказа да отговарят издава техния страх от това, че няма да се справят.

Г-жа Тадаръкова даде примери с журналисти от шоу програми в чужбина, които се държат предизвикателно и много от сериозните журналисти там правят провокации нарочно. Според нея в такива ситуации политиците не трябва да се чувстват атакувани, а да имат адекватна реакция.

„Правим всички тези догадки, защото нямаме официална позиция от страна на президента, той не иска да ни гостува, не иска и да ни отговори”.

Това е просто страх и несигурност, а също така и реакция на човек, който се е откъснал от действителността. Това значи, че и в пресцентъра му има такъв момент, защото се държат все едно това е човек над властта и никой няма право да се доближава до него, камо ли да си сложи розова перелина.

В предаването се получил сигнал от бдителен зрител на „Шоуто на Иван и Андрей” за това, че полицаите са закарали забавната репортерка – Супер Бианка, в районното с неизрядна патрулка, без задължителната за всички застраховка „гражданска отговорност”. От шоуто направили подробна проверка на сайта на Комисията за финансов надзор и установихме, че въпросната патрулка „Опел – Астра” с регистрационен номер РК6951АК няма застраховка „гражданска отговорност”, т.е. полицаите прибират Супер Бианка с кола, която незаконно се движи по пътищата. За да са сигурни, че автомобилите на МВР и КАТ нямат някакъв специален режим на движение, се допитали до председателя на управителния съвет на българските автомобилисти – Георги Ананиев. Той потвърдил, че всички автомобили в България, без изключение трябва да имат застраховка „гражданска отговорност”.

Според Тадаръкова това е типично поведение на НСО и някои политици като Георги Първанов. „Бойко Борисов никога не би постъпил така” – добави още тя. Журналистката определя случилото се със Супер Бианка като „голям скандал” и „обществено значим факт”, защото за първи път арестуват човек с микрофон, който иска да зададе въпроса на президента за президентската република.

Разследващата журналистка смята, че президентът в крайна сметка ще си получи заслуженото за това, че е превърнал „Шоуто на Иван и Андрей” – една голяма трибуна, в свой враг. Но двамата водещи отрекоха да са врагове на президента, тъй като принадлежат на друго поколение.

В „Шоуто на Иван и Андрей” бе излъчено интервюто на най-прочутата арестантка в републиката – Супер Бианка, със звездата на българското кино и бивш министър на културата – Стефан Данаилов.

***

Довечера гост на Иван и Андрей ще бъде примата на поп-фолка – Глория, която нейните съседи от Две Могили искат да направят кмет!

„Шоуто на Иван и Андрей”  – всяка делнична вечер,  от 22:00 часа по Нова телевизия !

И отново – как Бианка бе опандизена:

Супер Бианка няма късмет в Перник – какво се случи миналия път:

Снимки: Явор Иванов

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2010 г.