Светла Петрова обяснява защо новите министри не ходят в ТВ7!

Телевизията не е била обективна и в предишни периоди е работила не по принципите на класическата журналистика, а като пиар агенция на оная власт, обяснява популярната журналистка

В понеделник сутринта (18 март) Николай Бареков предположи, че президентът е забранил участия на министри от служебния кабинет в TV7. Във вторник той каза, че има категорична информация, че такова табу съществува.

Шефката на пресцентъра на служебния Министерски съвет Ивет Добромирова лично е разпоредила до пресцентровете на отделните министерства, че гостуванията в TV7 „не са желателни“. Това обяви изпълнителният директор на телевизията Николай Бареков по информация на bnews.bg.

Явно г-жа Добромирова има нещо срещу телевизията ни, предположи Бареков.

В интервю, дадено от екскадъра на bTV – Светла Петрова, обаче, задълбочено е представена и другата гледна точка. Журналистката разкрива по какъв начин са се уговаряли участия на министри от ГЕРБ, с предварително договорени неудобни въпроси.

„Това е много симптоматичен знак, който показва, че телевизията не е била обективна и в предишни периоди е работила не по принципите на класическата журналистика, а като пиар агенция на оная власт. И сегашната власт се страхува, че отношението към нея точно в Тв7 ще бъде тенденциозно. Защото в подобни медии няма нищо принципно, нищо журналистическо. Борбата им е да се присламчат към новата власт и пак да влязат в ролята на нейни пиар агенти, за да се изливат през тях паричните потоци. “ – казва Петрова, а цялото интервю можэете да прочетете тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 март 2013 г.