Светът експериментира с Биг Брадър – какво ще се случи в България? с онлайн видео и снимки

Светът експериментира с Биг Брадър – какво ще се случи в България?

Два дни до старта на първия Big Brother с участието на семейства

Първият Big Brother с участието на семейства ще се проведе в България. Той ще стартира на 22 март от 20 часа по Нова телевизия. Лицензодателите от „Ендемол” прогнозират, че успехът на сезона в България би могъл да даде нови насоки на формата по света. Българският Big Brother е дал на света и любовната история на Миро и Елена, която е най-копираната в чуждите риалити предавания.

За първи път в световната история на телевизията ще бъде проведен подобен мащабен, социален експеримент. В този сезон на риалити предаването ще разберем какво липсва на българското семейство. В сайта на предаването всяко едно българско семейство ще може да се оприличи с едно от семействата, които са в къщата. Какво ще се случи със затворените семейства, дали ще имат тайни мисии още от първия ден, ще разберем от Ники Кънчев на 22 март от 20 часа по Нова Телевизия.

Кратка история на експеримените в Биг брадър:

Първото издание на “Big Brother” се появява в Холандия през 1999 година. Оттогава предаването се превръща в световноизвестна сензация, като изненадва публиката с вариации и нововъведения във всички издания. В България за пръв път ставаме зрители на феномена „Big Brother” през 2004 година в ефира на Нова телевизия. От този момент нататък това e една от най-успешните телевизионни продукции.

Всяка страна прави свои промени във формата. Първият сезон на „Big Brother” с тийнейджъри е бил във Филипините. В него са взели участие 12 деца между 16 и 18 години, но има и няколко изключения с участници на 15 годишна възраст. „Big Brother Teen” е проведен по време на лятната ваканция, за да позволи на повече деца да участват. Поради големия брой желаещи (над 15 000), тийнейджърите  във втория сезон се увеличават на 14.

В Гърция за първи път се провежда „Big mother”. Според условията на този формат съквартирантите трябва да съжителстват заедно със своите майки.

В третия сезон на Big Brother във Филипините са построени две къщи за участниците. В продължение на една седмица съквартирантите от едната къща не предполагат за съществуването на другата. В Бразилия реализират нестандартната идея да построят стъклена къща в средата на Mall в Рио Де Жaнейро.

В американския Big Brother за първи път участват близнаци. След това в третия сезон на нашето издание тризначките Вяра, Надежда и Любов имат специална мисия, която цели да заблуди съквартирантите.

Celebrity Big Brother за първи път в света е излъчен в Холандия. Във Великобритания първият сезон на Big Brother с известни личности стартира през 2001 година. Всички сезони на Celebrity Big Brother са с благотворителна насоченост. За първи път през 2009 година в България VIP Brother е със социална насоченост. По време на престоя си в Къщата известните съквартиранти изпълняват мисии с благотворителна кауза. Събраните средства са над 2 милиона лева и те са разпределени по осем благотворителни каузи.

22 март, понеделник, 20:00 часа, Нова ТВ

Коментари (0)

Публикувано в на 19 март 2010 г.